Onderwerp: Ik heb de recepten... nu nog de tussenstappen!
Ik ben gister even recepten aan het verzamelen geweest op het forum en denk dat ik daar een heel eind mee vooruit kan
Wat nu mijn vraag is... hoe maak ik een logisch geheel van deze recepten?
Ik heb het recept om een biscuit te maken (dus het beslag maken en het bakken). Wat doe ik met de biscuit als deze gebakken is?
(af laten koelen, in lagen snijden etc.?)
Ik heb een recept voor bijvoorbeeld bbr. Hoe ga ik met het vullen te werk? Smeer ik gewoon een laag erop? Hoe dik moet dan dan ongeveer?
Ga ik hierna beginnen met het afsmeren met botercrème?
Het recept voor fondant heb ik (of overweeg het te kopen in de shop), heb alleen in het 'bekleden' topic een vraag gesteld over het kleuren, hoe ga ik te werk met uitrollen? Klopt het dat je voor een ronde taart 24/26 cm ca 500 gram fondant nodig hebt? Zijn deze ingrediënten voldoende voor 500 gram? :
• 455 gr. suikerbakkerspoeder (poedersuiker)
• 1½ afgestreken theelepel poedergelatine
• 2 eetlepels water
• 1½ eetlepel glucosestroop
• 2 theelepels glycerine
• eventueel levensmiddelenkleurstof in druppels of pasta
Zoals je merkt snap ik het 'klaarmaak' gedeelte prima alleen de tussenstappen ontbreken
Hoop dat jullie me met deze vragen kunnen helpen!
Heb trouwens gezocht of er een topic is met een stap voor stap 'basistaart' maken is maar kan deze niet vinden.... als die er is, kan iemand die voor me linken?
alvast dank