1

Onderwerp: Rolfondant probleem

Ik heb nu voor de 2e keer taart gemaakt met rolfondant en stuit voor de 2e keer op zelfde probleem.

Als ik hem heb opgemaakt is het echt perfect, maar als ik de volgende dag erbij kijk is de fondant nat en scheurend. Met marsepein heb ik dit nog nooit hehad.

Wie o wie kan mij uitleggen wardoor dit komt.

2

Re: Rolfondant probleem

Waar smeer je mee af?

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: Rolfondant probleem

banketbakkersroom

4

Re: Rolfondant probleem

Hmmm dat is het probleem dus. Daar zit veel te veel vocht in. Je kan het beste afsmeren met botercreme 1 op 1.

Dat is 1 deel roomboter en 1 deel poedersuiker. Goed lang mixen.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

5

Re: Rolfondant probleem

ok dan ga ik dat de volgende keer doen.

bedankt voor je snelle reactie