1 Laatst bewerkt door Manniej (30-03-2010 22:21)

Onderwerp: marsepeintaart invriezen

Zoals vele heb ik lopen zoeken op het forum...
Alleen door zoveel berichten zie ik mn antwoord en "bevestiging" niet.

Ik wil een vrijdag 2 taarten maken voor een zondag en maandag.
Deze wil ik vrijdag gaan vullen met banketbakkersroom en aardbeienjam en decoreren met marsepein en deze dan in de vriezer doen om vervolgens een zaterdag en een zondag laten ontdooien.

Maar als ik ze gaat ontdooien moet ik ze in de koelkast zetten en halverwege op een koele plek zetten of is de koelkast alleen al genoeg?

EN gaat de marsepein niet verkleuren of doorlopen???
Gaat de bescuit ook niet droog worden door het invriezen?

alvast bedankt voor de reactie's!!

Re: marsepeintaart invriezen

Invriezen kan, ik vind het biscuit juist lekkerder erdoor worden.
Maar de taart voor zondag zou ik gewoon in de koelkast laten staan.
Je kunt de taart onaangesneden best 2 dagen langer bewaren.
(5dgn totaal)

Cabana consulente worden? Wij zoeken jou! Ben je minimaal 23 jaar, representatief en in het bezit van een auto? Mail me dan of ga naar www.cabana.nl "Think summer, think Cabana"

3

Re: marsepeintaart invriezen

24 uur van te voren uit de vriezer, in de koelkast laten ontdooien. Een half uur voor het aansnijden uit de koelkast halen.

Ik heb het zelf nu een aantal keer gedaan; de taart zag er na ontdooien er nog even goed uit en smaakte heerlijk.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

4

Re: marsepeintaart invriezen

die hoef je echt niet in te vriezen hoor ! Als de taart bekleed is blijft die echt een paar dagen vers van smaak !!

Voor interesse in mijn bescheiden taartenalbumpje....
http://www.mijnalbum.nl/Album=XXYKHY8H