1

Onderwerp: Parelrand maken??

Nou mijn vraag is, hoe lukt jullie dat? Ik heb hier 2 verschillende parelrand van siliconen (molds). Had de fondant erin gedaan en zeker 3 uur in koelkast gelegd. Toen ik het eruit wilde halen vielen me alle pareltjes los op het aanrecht :S Dat is dus niet wat ik wilde. Wat moet ik doen zodat de parelrand heel blijft? Tylose gebruiken? Invriezen? Of hoe doen jullie dat?
Bedankt voor de tips en antwoorden alvast

2

Re: Parelrand maken??

ik maak het meestal met marspein.
vet mijn mold een beetje in met crisco.
volproppen met een sliert marsepein.
wat te veel is weg halen met een snij tooltje.
dan plat op je werkblad leggen en de mold er een soort van afrollen dan blijft je parelsnoer als het goed is op je werkblad liggen.
wanneer je hem liever eerst in de diepvries legt hoeft dit maar heel even hoor.
5  min anders kan ik me inderdaad voorstellen dat het breekt omdat het na te lang in de diepvries liggen keihard word.

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

3

Re: Parelrand maken??

Oke, dan zal ik 'm eens invetten. moet ik ff crisco bestellen.
Wat teveel was had ik ook al weggesneden meteen.
Ik ga het deze week weer eens proberen :D

4

Re: Parelrand maken??

ik ben nog maar een superbeginneling, maar ik doe geen crisco in mijn mold.
Verder precies dezelfde stapjes als emmy, maar dan gewoon zo'n 10 min in de vriezer.. komen ze er ook heel uit.
Wel breekt het soms, als mijn 1ste marsepeinrand niet lang genoeg was en ik een tweede stukje in de mold moest "plakken'
succes ermee!!!

zo hééérlijk ontspannend.....

5

Re: Parelrand maken??

Oke, dan probeer ik het eerst zonder crisco... Kijken of het zo lukt.

6 Laatst bewerkt door Maji (27-03-2010 18:50)

Re: Parelrand maken??

Ik gebruik frituurvet (blok) ipv crisco; lichtjes invetten met je vinger en dan precies zoals emmy zegt. Geen vriezer nodig!

Groetjes Maji