Onderwerp: Bananenpoffertjes met kokos en vanillehoning
4 Porties
Benodigdheden;
200 gr poffertjesmix van koopmans
3dl melk
1dl kokosmelk (geschud)
1 ei
1 eetl olie
3-4 bananen
1 eetl citroensap
olie of boter voor de pan
8 eetl vanillehoning (langnese)
4 eetl geraspte kokos
Bereidingswijze;
Meng de mix voor de poffertjes, melk en kokosmelk in een kom,klop dit beslag glad.
Roer het ei en de olie door het beslag.
Snijd de bananen in ongeveer 3mm dikke plakjes (ca. 50st) en schep ze om met citroensap.
Gebruik een kleine sauslepel of schenk het beslag in een doseerflacon voor de poffertjes.
Verhit de poffertjespan voor, vet daarna de holtes in met de olie of boter.
Giet de holtes halfvol met beslag en leg op elk een stukje banaan.
Schep of spuit er wat beslag over,Bak de poffertjes bijna droog en keer ze om.
Om ze lekker warm te houden kan je in een oven van 125graden zetten.
Doe tot ongeveer 12 poffertjes op een schaal of bord en besprenkel ze met rijkelijk met vanillehoning en stooi er wat geraspte kokos over.
Tip: Met een bolletje chocoladeijs of kokosijs word het nog lekkerder en heb je ook een lekker toetje.
Eet smakelijk