1

Onderwerp: cc zonder zelfrijzend bakmeel

Hier in Denemarken kun je geen zelfrijzend bakmeel krijgen. Hoe kun je dan je cc maken? Met bakpoeder of gist of........Ik weet het niet. Koop hier nu de kant en klare muffin mix. Hoeft alleen water bij gedaan te worden, maar dat is er alleen in chocolade op het moment. En ik wil (lekker eigenwijs!) de naturel!
Wie wil mij het recept geven? Alvast bedankt!

Liefde is bovenal......jezelf wegschenken!

2

Re: cc zonder zelfrijzend bakmeel

Volgens mij gewoon bakpoeder gebruiken en dan het recept verder volgens zoals normaal.
Ik heb soms ook alleen nog maar bloem en daar gooi ik deels op gevoel, deels lettend op de gebruiksaanwijzing bakpoeder bij...

Gist is meer voor brood enzo geloof ik.

3

Re: cc zonder zelfrijzend bakmeel

Gist is inderdaad meer voor brood; dat geeft een specifieke smaak die je echt niet wilt in gebak  :P
Ik zou gaan experimenteren met bakpoeder! (en ik zou niet te weinig gebruiken; denk namelijk dat je best wel wat nodig hebt om van bloem zelfrijzende bloem te maken)

Heel veel succes en laat even weten hoe het ging als je kan  :)