1

Onderwerp: Bloem scheppen

Wellicht echt een hele domme vraag: hoe schep je de bloem er goed in? Moet je dan zo scheppen dat je uiteindelijk geen bloem meer ziet? Maar dan ben je dan toch eigenlijk aan het mixen? Ik denk namelijk dat hier het probleem zit.... Als de taart gebakken is kom je nog bloem tegen die niet is 'opgenomen' in het beslag.

Ik hoop zo graag op het antwoord, alvast bedankt!

Jacqueline

2

Re: Bloem scheppen

Bedoel je als je bijvoorbeeld een cakebeslag maakt? Het is dan de bedoeling dat je zoveel mogelijk lucht in het beslag laat zitten terwijl je de bloem erin vouwt. Veel mensen schrapen langs de kanten in een soort 8-vorm. Dus niet echt roeren, maar meer rustig scheppen totdat al het bloem is opgenomen. Heb je hier wat aan?

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3

Re: Bloem scheppen

Heel belangrijk: voeg de gezeefde bloem beetje bij beetje toe aan het beslag. Niet alles tegelijk in één keer.  :Y

4

Re: Bloem scheppen

Ik ga het zo proberen! Ik laat jullie weten van het resultaat!

Dank!

Jacqueline

5

Re: Bloem scheppen

Nou, hij ziet er al veel beter uit en hij ruikt heerlijk! Alleen niet superhoog. Hij staat nu in de koelkast. Morgen ga ik hem bekleden voor manlief  :P ....

Jacqueline