1 Laatst bewerkt door Domi (15-03-2010 20:13)

Onderwerp: barbapapa-taart bekleden en stapelen met laagje chocola?

Hoihoi,

morgen mag ik een barbapapa maken. Na een heftige ruzie met de vulling hoop ik dat de rest beter gaat.  ;)

Nu heb ik een ronde 26 cm en wil ik daar een 12 cm blanda op zetten en in één keer bekleden (heeft iemand daar trouwens tips voor??). Ik las een tip van iemand om geen karton te gebruiken maar een laagje chocolade. Kan ik dan gewoon een laagje chocolade onder mijn bolletje smeren en dan stutten met chocostaafjes?

Bedankt voor het meedenken!

Liefs Domi
***"absolute beginner", maar laaiend enthousiast!***

Re: barbapapa-taart bekleden en stapelen met laagje chocola?

ooo, geen idee... ik lees even mee...

liefs marieke

3

Re: barbapapa-taart bekleden en stapelen met laagje chocola?

Ik heb de chocolade gesmolten en in een met bakpapier bekleedde springvorm van 16 cm weer laten stollen (mijn bolletje was 15cm) gewoon een dun laagje maar stevig genoeg om de taart te houden.

In 1x bekleden heb ik toen ook gedaan, marsepein/fondant niet te dun uitrollen anders kan het snel gaan scheuren.

succes!

4

Re: barbapapa-taart bekleden en stapelen met laagje chocola?

Bedankt! Ik had het inmiddels ook al geprobeerd en heb gewoon de onderkant van mijn biscuit ingesmeerd met gesmolten choco. Hetzelfde effect denk ik!!  Slim idee hoor, ik vind dat leuker dan stapelen met karton en bij niet al te zware taarten  moet het zo ook lukken denk ik

Het bekleden is ook gelukt, bedankt!

Liefs Domi
***"absolute beginner", maar laaiend enthousiast!***