1

Onderwerp: Vraagje: BC wordt niet stijf

Ik ben op dit moment bezig met de kaarsen uit het winternummer van de Mjam Taart. De bc (recept achterin het boek) met boter, suiker, gele room en chocoladepasta wordt niet echt stijf, zodat ik hem niet goed kan bekleden. Hij staat nu al meer dan een uur in de koelkast. Kan ik hier nog wat mee, of mijn werk voor niets geweest?

2

Re: Vraagje: BC wordt niet stijf

deze botercreme zal niet stijf worden. Het is botercrème de luxe  en dus niet echt geschikt om af te smeren. Met name door het vocht van de banketbakkersroom, daar kan de fondat/marsepein niet zo goed tegen.
Hij is daarentegen heerlijk als vulling!!!  :9

3

Re: Vraagje: BC wordt niet stijf

Je kunt beter afsmeren met 1:1 botercreme (1 deel boter en 1 deel poedersuiker). Die wordt wel hard in de koelkast. De botercreme die je hebt gemaakt is eigenlijk als vulling bedoeld.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me