1

Onderwerp: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

Voor 12 cupcakejes.

200 g witte chocolade, in stukjes gehakt
5 el melk
175 g poedersuiker

Doe de chocolade en melk in een vuurvast kom, zet die op een steelpan met zachtjes kokend water en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. De kom mag het water niet raken.

Neem de kom van het vuur, voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa. Verdeel het glazuur als het nog warm is over de cakejes.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

2

Re: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

kan ook witte chocolade au bain marie met creme fraiche... Lekker smeer op cupcake ;)

\

3

Re: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

wat is au bain marie? :o

4

Re: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

een pan/kom boven een pan met heet water. Zoals hierboven in het recept.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

marlies schreef:

Voor 12 cupcakejes.

200 g witte chocolade, in stukjes gehakt
5 el melk
175 g poedersuiker

Doe de chocolade en melk in een vuurvast kom, zet die op een steelpan met zachtjes kokend water en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. De kom mag het water niet raken.

Neem de kom van het vuur, voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa. Verdeel het glazuur als het nog warm is over de cakejes.

Hoi Marlies,

Waarom nog poedersuiker want de chocolade is toch op zich al zoet???

Groetjes, Frietje.....
www.cakeswithlove.nl

6

Re: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

frietje schreef:

Waarom nog poedersuiker want de chocolade is toch op zich al zoet???

Ik heb dit recept nog nooit zelf gemaakt, maar ik denk dat je wat meer een glazuur achtig iets krijgt. Anders is het gewoon gesmolten chocolade. Nietwaar??!!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

7

Re: Witte chocolade glazuur van Joanna Farrow

frietje schreef:

Waarom nog poedersuiker want de chocolade is toch op zich al zoet???

Omdat het een glazuur is :)

De chocolade en suiker korsten samen op en vormen een vorm van chocolade fondant. Het gaat dus om de consistentie die duidelijk anders is dan een chocolade coating of een ganache.

I believe in Sandy Claws