1

Onderwerp: Hoe ga ik dit oplossen?

hallo,
ik werk met rolfondant en sommige stukken zijn gewoon heel hard en niet meer te verwerken op een taart nou vroeg ik mij af of ik er glazuur van kan maken?
zoja met hoeveel water of eiwit moet ik dit verwerken of doen?

groetjes laila

2

Re: Hoe ga ik dit oplossen?

Geen idee of je van rolfondant glazuur kan maken, zijn volgens mij 2 aparte producten.

Om te voorkomen dat je rolfondant hard wordt kan je het in vershoudfolie wikkelen en daarna in een diepvrieszak, luchtdicht bewaren.

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

3

Re: Hoe ga ik dit oplossen?

soms kan je de hardere stukken even (10 tellen) in de magnetron zacht maken en dan goed doorkneden!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

4

Re: Hoe ga ik dit oplossen?

oke dankjulliewel

5

Re: Hoe ga ik dit oplossen?

Maar je kunt van fondant inderdaad wel een soort gietfondant maken :Y!
Met een klein beetje water inderdaad oplossen tot een papje. Na het 'opdrogen' krijgt het dan een beetje de structuur van roze koekenglazuur...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"