Onderwerp: Recept speculaasbavarois
Hallo,
Hier een recept dat ik regelmatig gebruik bij het taarten vullen, ik heb hem niet teruggevonden via de zoekfunctie dus ik hoop dat ik niet dubbelpost
ingrediënten:
- 10 blaadjes gelatine
- 4 dl volle melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 zeer verse M-eieren
- 75 gram suiker
- 2 dl slagroom
- 100 gram speculaasjes
Bereiding:
- Week de gelatineblaadjes tien minuten in koud water.
- Kook de melk, roer de vanillesuiker erbij.
- Splits de eieren.
- Klop de dooiers met de suiker dik en romig.
- Voeg bij de warme melk,verwarm het al roerend tot een dikke vla zonder dat het aan de kook komt.
- Neem de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze bij de vla.
- verkruimel de speculaaskoekjes en voeg bij de vla tot ze volledig opgelost zijn. (ik doe de speculaaskoekjes in een diepvrieszakje, goed sluiten en dan een paar keer flink op meppen met de deegrol).
- Laat de vla al roerend tot lobbig afkoelen.
- Klop de eiwitten en de slagroom stijf.
- Spatel slagroom en eiwitten luchtig door elkaar, schep de vla erop en spatel alles luchtig dooreen.
Ik laat het mengsel dan ongeveer 2 uur opstijven, vul de taart en laat dit nog 2 uur verder opstijven in de koelkast.
Lekker met frambozenconfituur en verse frambozen of stukjes speculaas en chocolade
ook lekker als gewoon dessertje, dan laat ik het in glaasjes vier uur opstijven in de koelkast.