Onderwerp: Royal icing koekjes; blijft mislukken droogt niet egaal op

Ik heb nu al meerdere malen koekjes geprobeerd te versieren met royal icing. Ik heb het boek van de koekjesfee en op de site alle ins en outs gelezen. Maar iets mislukt steeds.
Ik maak eerst een randje en vul het vervolgens op.
Maar als het opdroogt, droogt het vrij korrelig op en lijkt het wel broos, dof, en met lucht te zitten.
Als tijdens het drogen ik luchtbellen zie haal ik ze netjes wel met een prikker. Maar als je de foto's zie van andere zie ik mooie glanzende egale laagjes. Help!! . Wie weet wat ik fout doe.
O'ja ik heb ook last van kleurstof vegen(ik gebruik wilton en roer als goed doorelkaar heen maar als ik opvul heb ik ook last van kleurkringen)

Groetjes van Nicole!!

2

Re: Royal icing koekjes; blijft mislukken droogt niet egaal op

Het spijt me, ik heb nog geen koekjes gemaakt met royal icing... Maar ben dat wel van plan om volgende week te doen, dus lees ik even mee!

3

Re: Royal icing koekjes; blijft mislukken droogt niet egaal op

Dat had ik dus eerst ook maar de laatste keer heb ik de RI beduidend minder lang gemixt (alleen maar even op de laagste stand met de klopper) en nu was het wel goed !
Ook wel even paar belletjes weg geprikt.

Ik heb dus nu het idee dat ik gewoon de vorige keer toch iets te lang heb gemixt  :think:

Re: Royal icing koekjes; blijft mislukken droogt niet egaal op

De tip van het mixen zal ik onthouden maar je moet natuurlijk wel stevige pieken krijgen.
Zijn er nog meer mensen met advies??
Misschien mensen die veel koekjes maken en versieren.

Groetjes van Nicole!!

5

Re: Royal icing koekjes; blijft mislukken droogt niet egaal op

Ik doe het best regelmatig, ben nu ook weer met een hele lading bezig.
De royal icing maak ik (meestal een dag of 2 vantevoren) met de mix van de shop, in mijn kennie, met de K-klopper. Ik laat hem best lang draaien, eerst op stand 1 of 2 en dan langzaam naar stand 3 of 4. Ik stop met mixen totdat hij niet meer plakt. Dit test ik duur met mijn vinger te voelen aan de icing, zit er zo goed als niets aan mijn vinger dan is de RI goed.
Als ik er dan mee ga werken om de lijntjes te spuiten, verdun ik het iets met water. Niet hard roeren! Maar juist meer duwen met een lepel...snap je me? Dus zorgen dat er niet veel lucht in komt. Voor het opvullen verdun ik de RI nog wat meer, even laten staan en de lucht er met een lepel uit duwen. Als er dan toch op mijn koekjes wat luchtbellen in de icing ontstaan, prik ik ze voorzichtig weg met een cocktailprikker (meestal niet meteen, maar laat ik hem eerst een klein beetje harden..). Bij mij werkt het nu goed :).
Succes!

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014