1

Onderwerp: Bekleden taart met marsepein

Help help help!

Morgen ga ik de taart van mijn zoontje bekleden en heb dit keer marsepein gekocht ipv fondant. Nu vroeg ik me af hoe ik het beste de taart kon bekleden met marsepein. Ik lees overal dat ik dan weer wel dan weer niet moet afstrijken met botercreme ivm vocht en het smelten van de marsepein. Ik heb een boek dat zegt dat ik abrikozenglazuur moet gebruiken..
Ik weet het niet meer!
Kan iemand dit schaapje helpen :(

2

Re: Bekleden taart met marsepein

Ik gebruik altijd botercrème hoor, zowel met fondant als marsepein. Gewoon afsmeren met botercrème 1:1 dus :)

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014

3

Re: Bekleden taart met marsepein

Ik ook  :Y . Doe bij Marsepein niets anders dan bij fondant. Allebei smelten als ze in aanraking komen met teveel vocht. Afsmeren met botercrème 1:1 is de veiligste manier  :thumb:

4

Re: Bekleden taart met marsepein

ok dank je wel! En voor het uitrollen? Normaal gebruik ik poedersuiker, kan dat ook gewoon bij marsepein? (dan ben k echt helemaal bij gepraat;))

5

Re: Bekleden taart met marsepein

Ja hoor,gewoon met poedersuiker.

                  Succes met je taart!

Carpe Diem !

6

Re: Bekleden taart met marsepein

Jullie zijn geweldig! (Y) dank je wel!!

7

Re: Bekleden taart met marsepein

Het klopt wel dat er soms staat dat de fondant/marsepein kan smelten. Maar dit gaat dan over de bc van mix en niet over de bc 1:1. Ik krijg mijn taart echt niet strak zonder bc 1:1.