Onderwerp: Walnotentaart
Hierbij het recept van een heerlijke walnotentaart.
Dit is een klassiek recept voor die verrukkelijke,luchtige notentaart die in de Franse Dordogne bij elke banketbakker,en zelfs op de markt te koop is.
Walnoottaart
Ingrediënten voor 8 personen
5 eieren:125 gr:boter of margarine:250 gr:suiker:1 eetlepel dunne honing:80 gr:bloem:175 gr:walnoten,gemalen:120 gr:blanke amandelen,fijngemalen:2 theelepels bakpoeder:
VOOR DE GARNERING:
12 mooie halve walnoten:3 eetlepels poedersuiker:
Hulpmiddelen
OVEN,TAARTVORM,EN 2 KOMMEN
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Splits de eieren boven 2 kommen.Klop de boter met de suiker en de honing luchtig op,klop een voor een de eidooiers erdoor,daarna de gezeefde bloem en de gemalen noten.Klop de eiwitten stijf met een snufje zout,spatel het schuim door de deeg.Doe de massa in een met ingevet bakpapier beklede taartvorm met vaste bodem.
Bereidingswijze
Bak de taart in 40 minuten gaar en mooi bruin(test met een scherp mesje of deeg helemaalgaar is).Laat de taart in een uitgeschakelde oven 10 minuten rusten,neem hem daarna uit de vorm.
Serveertips
Garneer de bovenkant met halve walnoten en stuif er poedersuiker over.--------------------------------------------------------------------------------