1

Onderwerp: Vraag: fondant in de koelkast

Hallo dames,

Ik heb een vraagje mbt fondant en de koelkast.

Binnenkort ga ik een Sacher Torte maken. Deze vullen met Bonbonblock vlulling of botercreme met nutella (weet nog niet welke). Vervolgens bekleden met fondant.
Ik heb de taart zaterdag nodig, maar ga 'm vrijdag maken.
Hoe kan ik de kant en klare taart het beste bewaren. Ik dacht zelf aan de koelkast, maar bedacht me dat ik dat eerst even in groep ging gooien.
Het is voor de verjaardag van mijn broer en schoonzus, dus ik wil het wel goed doen.

Bedankt voor de tips!!!

2

Re: Vraag: fondant in de koelkast

Ik zou hem in een taartdoos in de koelkast bewaren en hem er een uurtje of 2 voor het aansnijden uithalen.
Hij gaat dan wel even zweten, maar dat trekt vanzelf weg als je je kan beheersen en van de taart af kan blijven. Alles wat je aan een zwetende taart aanraakt verpest je  :/ .

Ik zelf haal wel altijd even een doekje door de koelkast. Vooral langs de boven- en achterkant omdat er best wel eens condens in de koelkast zit (ik heb een vriesvak in de koelkast).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Vraag: fondant in de koelkast

Super thanxxxx. Dat wachten komt wel goed. Eerders dat ik bij mijn broer ben is die tijd wel om  ;) .