1

Onderwerp: eerst strak, maar de volgemde dag niet meer?

Hoi,
Ik ben nieuw op dit forum en beginnend bakster en loop al een paar keer tegen hetzelfde probleem aan: Ik bekleed mijn taarten met fondant van regalice en krijg ze  best wel strak (vind ik zelf  :) ).
Maar als ik de taart dan in de koelkast zet is hij de volgend ochtend soms helemaal gebobbeld... Zwaar frustrerend en zonde van mijn gladstrijk werk. Wat doe ik verkeerd?
Oh ja , mijn laatste taartje was gevuld met mascarpone en mango, kan dat er iets mee te maken hebben?

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen!

2

Re: eerst strak, maar de volgemde dag niet meer?

Ik denk dat de vraag waar het om gaat is: waar heb je mee afgesmeerd?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: eerst strak, maar de volgemde dag niet meer?

Ik heb afgesmeerd met botercreme van de mix uit de webshop.

4

Re: eerst strak, maar de volgemde dag niet meer?

Dan kan et aan de vocht in de botercreme liggen. 
Met fondant kan je beter met 1:1 botercreme afsmeren dus 250gram boter 250 gram poeder suiker. 
als je stevig dikjes maak rond je vulling verminder je de kans op een uitgezakt taart.  dikjes kan je et beste ook met 1:1 maken.

5

Re: eerst strak, maar de volgemde dag niet meer?

Om af te smeren en dijkjes spuiten gebruik ik idd ook altijd 1:1 bc. Ik durf het niet aan om de bc van mix te gebruiken na al die slechte reacties op het forum...

6

Re: eerst strak, maar de volgemde dag niet meer?

Bedankt voor de reacties! Ik ga de volgende taart met 1:1 botercreme afsmeren.