1

Onderwerp: Glycerine conflict

ik had eindelijk glycerine kunnen vinden bij een apotheek en nu ontdek ik dat ik het niet mag gebruiken (ivm halal en niet halal producten )  :grr:  :grr:  :grr:

ik wil het bijvoorbeed gebruiken om fondant te maken en bij royal icing. is er een alternatief???? kan ik crisco of corn syrup ipv glycerine gebruiken??????


alvast bedankt


gr's
Hiba

2

Re: Glycerine conflict

Weet niet of het wel mag, maar je kunt als je zelf rolfondant wil maken ook de glycerine vervangen door olijfolie (de gewone, niet extra vierge).

Voor in royal icing weet ik het niet :think:

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Glycerine conflict

Mag crisco wel? Want dat heb ik wel eens gebruikt ipv glycerine :Y

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

4

Re: Glycerine conflict

bedankt Marianne, gelukkig is er wel een alternatief. de gelatine die nodig is om fondant te maken heb ik uit Egypte laten komen, kon hier alleen Varkensgelatine gevonden. had alleen dat glycine probleem en nu is het opgelost nogmaals BEDANKT 

bedankt Jozien: moet je de crisco een beetje laten smelten of gewoon zo gebruiken????