Deze?
Hi-hat cupcakes.
ingredienten chocolade cupcakes
85 gr. pure chocolade in stukjes gehakt
250 gr. bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
125 gr. zachte roomboter (ongezouten)
313 gr. suiker
2 eieren (L)
1 eetlepel vanille extract
113 gr. sour cream
113 ml. water
1. Verwarm de oven voor op 180 gr. Maak het beslag als volgt:
smelt de chocolade au ben marie. Zodra de chocola is gesmolten van het vuur afhalen en laten afkoelen.
2. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, en zout in een kom
3. In een aparte kom, mix de boter en suiker op medium snelheid tot het luchtig wordt. Mix de gesmolten chocolade op lage snelheid erdoorheen. Mix de eieren er vervolgens op medium snelheid, een voor een doorheen. Goed mixen na elke toevoeging van de eieren! Voeg de vanille toe, en mix het beslag tot het creamy en iets lichter van kleur is (ongeveer 1 minuut).
Mix de sour cream in het beslag.
4. Op lage snelheid de helft van het bloemmengsel door het beslag mengen. Voeg het water toe, en daarna de andere helft van het bloemenmengsel (goed mixen tussen het invoegen door, op het einde moet het bloem niet meer te zien zijn en alles goed gebonden zijn)
5. Zodra het beslag af is de cupcake papiertjes vullen (ongeveer 1/3) en in ongeveer 20 minuten in de oven bakken. Test of de cupcakes klaar zijn met behulp van bijv. een tandenstoker (moet er schoon uitkomen). Laat de cupcakes hierna 10 minuten afkoelen.
voor de topping, belangrijkste gedeelte van dez cupcakes
Ingredienten voor de frosting:
440 gr. suiker
3 grote eiwitten
62 ml. water
1/4 theelepel cream of tartar
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel amandel extract
1. In een grote hittebestendige kom de suiker, water, eiwitten en cream of tartar mixen met een handmixer. Gebruik de hoogste stand tot het mengsel schuimig wordt, ongeveer 1 minuut.
2. Doe de kom over een pan kokend water op het fornuis (aubain marie) (laag vuur, moet niet met grote bubbels koken) (dit is dus om de eiwitten te verhitten en suiker te smelten). De frosting moet op hoge snelheid gemixt worden tot het mengsel stijf geslagen is, dit duurt ongeveer 12 minuten maar kan lager duren. Zodra het mengsel stijf is geworden, van het vuur afhalen, de vanille en amandel extract toevoegen en nog 2 minuten op hoge snelheid mixen tot het mengsel dik wordt.
3. Doe dit mengsel in een grote spuitzak met een ronde tip en spuit hoge toefjes op de cupcakes (zoals op de foto). Doe de cupcakes in de koelkast tot de toefjes hard zijn. Duurt niet heel lang.
In de tussentijd:
ongeveer 500 gr. chocolade au bain marie smelten en 3 eetlepels zonnebloemolie toevoegen. De chocola ongeveer 15 minuten laten afkoelen, en de cupcakes met de hoge toefjes erin dippen.
Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) !
https://www.facebook.com/lekkersvansjois