1

Onderwerp: Hoe ontwerp maken voor taart?

Als jullie een taart gaan maken, maak je dan ook een of ander ontwerp of komt alles uit het blote hoofd? En als je een ontwerp maak, hoe doen jullie dat dan?

Ik kan me voorstellen dat sommige taarten uit het blote hoofd komen. Dat had ik met m'n bloemen/vlindertaart ook. Maar als je een specifieke opdracht heb gekregen lijkt het me handig als je op papier al een soort ontwerp hebt. Dan weet je al een beetje hoe het er uit gaat zien en kan je makkelijk wat veranderingen aanbrengen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

Lastig is dat he ?
Ik weet altijd wel wat er als basis op moet komen maar dan de rest eromheen vind ik ook vreselijk moeilijk.

Ben benieuwd hoe anderen dat doen die van die gedetailleerde taarten maken.

Om een voorbeeld te noemen (misschien kan iemand meteen al meedenken ;) )

Ik heb van die patchwork cutters gekocht van een open roze en die ben ik nu aan het snijden en inkleuren. Dat wil ik dan op een groenige taart van 20 cm doen maar kan maar niet bedenken hoe ik dat moet doen. Wat kan daar nou bij ? Icing ? maar wat dan ? Er komt op deze taart geen tekst jammer genoeg want dat vult ook wel lekker op...:S

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

Ik doe het eigenlijk altijd uit het blote hoofd. Maak ik een tekening dan wijk ik daar toch weer vanaf. Vaak speur ik nog even over internet op wat ideeen op te doen qua kleuren en vormen en dan is het bakken. En als ik er echt niet meer uitkom dan maak ik een foto van hetgeen ik al heb en gek genoeg zie ik dan vaak meteen wat er mist of wat anders/beter kan.

Mijn taartjes zijn ook te zien op: http://mamasas.mijnalbums.nl/

4

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

Ik maak eigenlijk altijd een tekening. Ik trek het bakblik over en dan ga ik de plaatjes die ik gekopieerd heb voor het puzzelplaatje op de tekening leggen. Met de naam e.d. Dan weet ik zeker dat het allemaal past. Ook andere taarten teken ik altijd even uit, om te kijken hoe de verhouding is, dan komt het uiteraard niet precies op de versiering maar wel even hoe het in zijn geheel staat. Ik kleur het niet in hoor, zo erg nog net niet ;)

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

5

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

ik teken het ook meestal uit
dan kan ik zien of het past of dat het er uit ziet zo als ik het wil
het is ook een schets hoor

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

Voor barbies maak ik een ontwerpschets voor de jurk.
andere taarten meestal aan de hand van een plaatje m.b.v. het bakblik om te kijken of het past.
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

7

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

Als ik een opdracht heb dan is het meestal een kwestie van "verzin jij het maar, jij bent daar beter in dan ik". Meestal komt men niet verder dan "iets met bloemen" of "roze" bijvoorbeeld. "Doe maar wat" wordt het meeste besteld.

Ik verzin het vantevoren, soms kan ik daarover lang nadenken. Dan maak ik het uit m'n hoofd. Een puzzel natuurlijk niet maar verder alles uit het hoofd. Vaak komt er als ik eenmaal begonnen ben nog vanalles leuks bij, of gaat er iets wat ik verzonnen had, vanaf.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

8

Re: Hoe ontwerp maken voor taart?

Bedankt allemaal. Krijg nu een iets beter beeld van hoe te werken. Had er nog niet aan gedacht de vorm van het bakblik gewoon over te trekken op papier om zo een beetje te zien hoe alles op de taart komt. Wel handig, ga het morgen eens uitproberen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na