met onderstaand recept gaat het helemaal goed!
deze heb ik even voor je gekopieeërd uit de recepten hier op de site
Ingrediënten:
◦200 gr suiker (of 150 gr suiker en 50 gr vanillesuiker)
◦200 gr boter
◦400 gr bloem (niet zelfrijzend)
◦1 ei
◦evt snufje zout
Werkwijze:
◦De boter zacht laten worden ( Evt even in de magnetron zetten maar beter is gewoon een paar uurtjes uit de koelkast.)
◦De boter met de suiker mixen, ongeveer 5 tot 7 minuten.
◦het ei bijvoegen en weer mixen
◦daarna de bloem toevoegen.
◦Stil beginnen met mixen en dan mag de snelheid wat omhoog en even de randen afschrapen en terug mixen en dan vormt er zich een bolletje,
◦Het deeg uit de kom halen en inpakken in folie.
◦minstens een uur in de koelkast laten rusten.
◦Uitrollen tot ongeveer 4 a 6 mm.
◦Uitsteken naar behoefte.
◦Koekjes van dezelfde grootte bij elkaar in de oven.
◦zo'n 8 tot 10 minuutjes bakken in de oven op 180° C