1

Onderwerp: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

hoi hoi

ik heb net de biscuit mix geprobeerd van recepten link
nu is hij net 3 cm hoog. waar kan dit aan liggen
ik heb een nieuwe kenwood prespero en een oven waar ik nog niet egt in gebakken heb
mijn cupcakes lukken er wel in en mijn koekjes ook.

help ik doe zo meteen nog een poging

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

2

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

Zorg dat je de eieren echt heel lang mixt en dat die op kamertemperatuur (of iets warmer) zijn.
En de bloem er doorheen spatelen, niet mixen.

Succes!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

maar hoelang moet ik de ei plus suiker en zout dan mixen??

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

4

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

zeker 15 minuten
Als je dan de klopper omhoog haalt, moet er bijna stijf een punt blijven staan....

Groetjes, Dorothea.

5

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

nou ook de 2e keer mislukt,
met bak advies 12 min op 140
12 min op 160
10 min op 175

nou weet ik  het egt niet meer
mijn beslag was egt 2 keer  meer .
10 min geklopt
eieren 10 min in warm water
nou alles zoals het hoort

dus meiden?meer advies???

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

6

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

Hoe doe je de bloem door je eier/suikermengsel? Dat moet je spatelen, niet roeren of kloppen.
Hoe groot is je vorm en hoeveel eieren (om een idee te geven van je hoeveelheid beslag) gebruik je?

Groetjes Melanie

7

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

ja ik heb ze beide gespateld,en het bloem gezeefd

ik heb 5 eieren gbruikt,150 gr suiker en 150 gr bloem.

mijn vorm is 24.was een ronde vorm van de ikea ,moet te doen zo.
wat voor bloem gebruiken jullie?
tarwebloem?

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

8

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

ja ik gebruik gewoon de bloem van de Aldi, je moet heeeeeeeel rustig spatelen, anders sla je alle lucht die de mixer in je eieren gebracht heeft , er weer uit.
Ik gebruik dezelfde hoeveelheden en dat gaat heel goed hier.
(maar mijn eerste kapsel was ook mislukt hoor!)

Groetjes, Dorothea.

9

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

Nona Manis schreef:

nou ook de 2e keer mislukt,
met bak advies 12 min op 140
12 min op 160
10 min op 175

nou weet ik  het egt niet meer
mijn beslag was egt 2 keer  meer .
10 min geklopt
eieren 10 min in warm water
nou alles zoals het hoort

dus meiden?meer advies???

Als je beslag eerst de dubbele hoeveelheid had, moet het toch aan het spatelen liggen. Heel voorzichtig, niet roeren, maar scheppen en meteen stoppen zodra het kan.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

10

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

Wat Jozien zegt en minimaal een ei, 30 gr bloem en 30 gr suiker meer, ik gebruik namelijk 5 eieren voor een 20cm (7.5 cm hoog) vorm en krijg prima kapsels.

Groetjes Melanie

11

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

Ik gebruik wel 5 grote eieren ik denk dat dat ook uitmaakt.
Niet de oven open doen het eerste kwartier geloof ik.

12

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

als ik grote eieren heb, weeg ik altijd na, de mengvorm dus. En als ik dan bv 225gr ei heb (bij 4 grote eieren), dan pas ik de verhouding van de suiker ook aan..

Groetjes, Dorothea.

13

Re: biscuit mix van ei bloem suiker en zout

kaatjekeutel schreef:

Ik gebruik wel 5 grote eieren ik denk dat dat ook uitmaakt.
Niet de oven open doen het eerste kwartier geloof ik.

Nee geen kwartier maar 3 kwart van de baktijd  :)

Groetjes Melanie