1

Onderwerp: Strik... Hoe te bewaren?

Hallo

Ik zal binnekort een taart maken
Ik had het idee op een cadeautje te maken met een strik
Hoe je de strik moet maken heb ik al gelezen op een website die hier ergens in het forum is geplaats (staat al in mijn favorieten :) ).

Maar mijn vraag:
Als ik hem gemaakt heb (en hopelijk mooi is geworden), kan ik hem dan ook in de vriezer/koelkast bewaren???
Want ze zijn er nog niet over uit van de datum.
En ik heb gelezen dat een strik maken, dat je dan vroeg moet beginnen (4 dagen).

Wie kan mij helpen??
Alvast bedankt

'Gepensioneerd' bakster :P

Re: Strik... Hoe te bewaren?

Waarom zou je hem in de vriezer of de koelkast bewaren? Fondant of marsepein bewaar je immers ook niet in de koelkast of vriezer? ;)

I'm not bossy, I just have better ideas...

Re: Strik... Hoe te bewaren?

Aaahhh... ja...
Zo had ik er eigenlijk nog niet over nagedacht...
En mijn volgende vraag zou dan zijn:
Hoelang kan je het bewaren?

Maar dan zou het antwoord waarschijnlijk zijn (ongeveer):
In een luchtdicht papier/bakje/folie kan je hem [x] dagen bewaren

Uuuhhh ja... hoelang? Een week ofzo??

'Gepensioneerd' bakster :P

4

Re: Strik... Hoe te bewaren?

Je kunt hem wel langer dan een week bewaren hoor. Hij bederft verder niet. Dus je kunt hem nog echt wel een maand bewaren. Maar ik neem aan dat je hem niet zo lang van tevoren wilt maken. :think:

Re: Strik... Hoe te bewaren?

niet in koelkast of vriezer, door het vocht zakt hij in.

donker weg zetten, anders verkleurd hij.

ik zou hem stofvrij weg zetten, maar ook niet in een bakje, straks zit er nog wat vocht in de fondant wat eruit moet en dan dus niet kan, wie weet stort ie dan toch in. Dus kiertje open laten bij de deksel ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs