1

Onderwerp: balina vanille fondant of regalice?

Heb net bericht gekregen van de webshop dat de balina vanille fondant vertraging heeft.  Ik had 750 gr besteld.

Ze willen nu als compensatie 1 kg regalice leveren in de plaats.

Heeft iemand ervaring met deze?  had hier ergens gelezen dacht ik, dat die van regalice raar ruikt en niet zo lekker smaakt..

2

Re: balina vanille fondant of regalice?

Ik gebruik altijd de regalice en ik vind het goed spul hoor. Het ruikt idd een beetje vreemd (ik weet niet hoe andere ruikt, heb nooit wat anders gebruikt. En als je het zo eet vind ik het ook niet zo lekker, maar in combinatie met de taart smaakt het harstike goed.

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

3

Re: balina vanille fondant of regalice?

Ballina ruikt lekker en smaakt lekker, maar ik heb pas - toen er nog wel ballina op voorraad was - toch RegalIce besteld. Ok, als je het open maakt ruik je een soort van azijnluchtje, maar als je er mee werkt (kneedt/uitrolt) ruik je dat al niet meer en proeven doe je het al helemaal niet. Vind ik dan :) En zeker in combinatie met taart smaakt het gewoon 'als geheel' lekker :9

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: balina vanille fondant of regalice?

Het uikt inderdaad wat raar, maar als je de taart in z'n geheel eet proef je daar niets van. Geur is dan ook allang weg, gelukkig.

5

Re: balina vanille fondant of regalice?

Ik vind ballina zelf net wat lekkerder maar de regalice heb ik ook steeds gebruikt en die is ook goed. In de boeken van Debbie Brown staat trouwens dat ze alles met deze fondant maakt.
Het ruikt gewoon neutraal. Ik vind ballina net leuker maar ik zou de regalice niet laten staan.
Ik heb al ook regalice in plaats van ballina genomen.
De werking is hetzelfde, dat gaat heel erg goed. Je gaat het verschil met de zelfgemaakte heel goed merken.

6 Laatst bewerkt door nnicole1234 (24-05-2007 20:46)

Re: balina vanille fondant of regalice?

Ik heb toevallig net een mailtje naar de wenshop gestuurd omdat ik zag dat de datum weer vooruit is geschoven...flink balen want ik heb die Ballina flink zitten promoten voor o.a een verlovings taart en die moet volgende week vrijdag klaar zijn :S

Ik ken de andere fondanten ook..
De Pettinice gebruik ik het liefst voor een dummytaart, ruikt goed maar ik vind m voor op een taart niet zo lekker.
De Regal Ice ruikt inderdaad wat zurig maar dat proef je niet. Hij smaakt gewoon suikerachtig zonder bijsmaak.
De Ballina ruikt heerlijk (vanille achtig) we hebben daar mee gewerkt tijdens de workshopdagen en smaakt ook goed. Moet wel zeggen dat ik vond dat hij heel zacht blijft. (voor een dummy waar mensen niet van af kunnen blijven dus niet zo geschikt ;) )

Je moet eigenlijk alles een keer geprobeerd hebben, alleen dan kun je een eigen keuze maken.
Voor mij was dat marsepein (omdat ik ZELF fondant niet lekker vind en te zoet) maar die Ballina leek me een goede tweede voor als het echt wit moet zijn (de taart dan ;) )
---------------------------------------------------------------------------------------------------
hmm...zie net dat ik mijn mail terug krijg...en via de site lukt het ook al niet om te mailen....Marianne ?????helpie...ligt dat aan mij of aan de site ???

7

Re: balina vanille fondant of regalice?

De Ballina heeft wat smaaktoevoegingen die de Regalice niet heeft. Ik vind dat eigenlijk een voordeel van Regalice want zo kun je een smaakmaker toevoegen net als aan zelfgemaakte fondant of neemt de vanille van de Ballina niet de overhand op eventuele smaakeffecten weg die je aan je taart hebt gegeven..

Ik denk dat je in sommige gevallen moet kiezen wat het beste is voor de gehele smaakbeleving die je aan je taart wilt meegeven :)

I believe in Sandy Claws

8

Re: balina vanille fondant of regalice?

nnicole1234 schreef:

---------------------------------------------------------------------------------------------------
hmm...zie net dat ik mijn mail terug krijg...en via de site lukt het ook al niet om te mailen....Marianne ?????helpie...ligt dat aan mij of aan de site ???

Ik niet weet niet? Ik denk aan jou? Maar probeer mij eens te mailen op mijn webshop-adres? (dus mijn naam @ deleukstetaartenshop.nl)
Welke melding krijg je bij het contactformulier? Want ik krijg gewoon:

Uw vraag/opmerking is succesvol naar De Leukste Taarten Shop verzonden. U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Wat ik trouwens weet over de Ballina is dat het uit het verre buitenland moet komen, per boot, dus daar zal het aan kunnen liggen. Maar voor details moet je bij Inge & Danny zijn.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: balina vanille fondant of regalice?

Ik gebruik altijd RegalIce. Ik vind het perfect spul. Dat er geen smaakje aanzit vind ik nou juist geweldig. Ik wil geen fondant met smaak omdat de smaak van de taart moet komen en niet van de "bekleding".
Ik ruik touwens niets vreemds aan de RegalIce.

Pettinice vind ikzelf helemaal niets. Ik gebruik het niet meer. Het is droger en scheurt sneller. Verwerkt ook minder prettig. Rolt minder goed. Vind ik dus.

Het ballina spul ken ik niet, ik gebruik het juist niet, omdat er smaak aanzit.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

10

Re: balina vanille fondant of regalice?

bedankt voor de reacties, het heeft mij zeker geholpen een keuze te makenl..
ik heb mijn akkoord gegeven voor de ballina te vervangen door de regalice.  Hoop dat hij lekker zal zijn.  En inderdaad, kan er wel altijd een smaakje aan toevoegen.

Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte hoe hij geworden is.. met foto natuurlijk :)