1

Onderwerp: Eetbare lijm?

Misschien dat dit een hele domme vraag is, maar ik ben nog echt een groentje op het gebied van taarten decoreren..

Hoe zorg je ervoor dat figuurtjes (bloemen, sterren, een mooie rand) op de fondant blijven plakken? Of bijvoorbeeld een arm bij een boetseermannetje?
Ik heb al iets gelezen over eetbare lijm, maar dit is op basis van oa citroen, en hier ben ik erg allergisch voor..
Heeft iemand tips/alternatieven?

Super bedankt!

Re: Eetbare lijm?

Hoi,

Een vraag is meestal geen domme hoor.
Maar je kunt lijmen met glazuur, alleen moet je er dan wel voor zorgen dat je de restanten goed weg haalt.
Daarnaast kun je lijmen met een heel klein beetje water met suikerpoeder. Maar wat nog beter plakt is lijmen met tylose (tylosepoeder, dat is de eetbare lijm waar ze het over hebben. tylose met wat gekookt water, dus wordt een soort gelachtige massa dat erg goed plakt.

3

Re: Eetbare lijm?

Hallo!

En wat ik ook nog wel eens doe is een klein bolletje fondant in een bakje, paar drupjes water erbij en dan een 10 seconden in de magnetron.
Dan goed doorroeren, en klaar is je lijm/pasta.. m

4

Re: Eetbare lijm?

Je kunt ook het eiwit gebruiken van een ei.

Carlijn, 17 jaar

5

Re: Eetbare lijm?

funcake schreef:

Je kunt ook het eiwit gebruiken van een ei.

Rauw eiwit gebruiken is niet altijd even verstandig.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag