1

Onderwerp: Tijd tussen vullen, afsmeren en bekleden?

Hoi allemaal,

jemig, ik stel mijn zoveelste vraag vandaag.. maar ik wil niet dat m'n taart gaat mislukken ;)

Ik ga woensdagavond kapsel bakken, dit invriezen, vrijdagochtend 1 a 2 uur laten ontdooien en dan snijden en vullen. Kan ik na het vullen al gelijk afsmeren of moet de taart eerst even (in de koelkast) staan? En na het afsmeren, kan ik dan gelijk gaan bekleden of moet ie dan nog even (in de koelkast) staan? Wat is het beste?

En als ik hem heb bekleed met marsefond, kan ik dan direct de marsefond decoraties erop plakken?

Taart is dus vrijdag af, wordt zaterdagavond aangesneden. Is het best om hem in de koelkast in een doos te zetten in de tussentijd (ga hem namelijk vullen met monchou met slagroom, dat kan zeker niet buiten de koelkast)?

Ik ben echt blij met dit forum :D Wish me luck ;)

Sanne

Re: Tijd tussen vullen, afsmeren en bekleden?

direct na het vullen ook afsmeren. Ik doe hem dan wel even in de koelkast om op te stijven maar dat hoeft niet per se als je buiten-de-koelkast vullingen gebruikt. Die van jou moet dus wel direct in de koelkast.
Dan bekleden en je kunt direct door decoreren, dat maakt niet uit.

en idd slagroom en monchou moeten echt in de koelkast

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs