1 Laatst bewerkt door OemRana's-Taarten (13-11-2010 22:24)

Onderwerp: Even jullie kritische blik..

Hallo dames...
2dagen me liefde en zaligheid, bloed,zweet en tranen
in de taart gestopt...(tot 03.30 aan gewerkt in de nacht)
Dit is het resultaart
mag ik jullie kritische blik
en wat kan er beter of wat is mooi en waarom...
De klant had de kleuren zelf uitgekozen en ook de opmaak
moest precies zoals op de foto een laag bolletjes 1laag bloemen etc.
(persoonelijk vond ik ze niet mooi maar heb me best gedaan
om ze bij elkaar te laten combineren zonder te vloeken)

2

Re: Even jullie kritische blik..

Ik vind hem erg leuk en vrolijk en ach, als de klant het zo vraagt dan zijn bloemen stippen enz toch prima? :Y

Je vraagt ernaar dus ik zie wel wat verbeter puntjes. ;)
Zie het echt als opbouwend hoor. :)

De taarten vind ik voor het mooien net niet genoeg maat verschil hebben.
De stapel ziet er vaak mooier en strakker uit als er meer cm tussen zit, ik gebruik graag 7.5 tot 10 cm ertussen. b.v. maat 30cm 20 en 10 of 30 22,5 en 15.
Dan heb je ook meteen meer ruimte voor je rol roosjes.

Bij de strik, vind ik de lussen erg mooi gelukt, maar de onderste strookjes zijn ineens veel smaller.
Het zou uit 1 stuk gestrikt moeten zijn, tenminste bij lint wel, probeer dat ook zo aan te houden bij marsepein. :)
Ook mis ik daar de lijntjes die de lussen wel hebben.
Zou de strik ook nog wat meer op het midden hebben geplaatst.

Ook vind ik je stippentaartje wat bollen.
Daardoor denk ik dat je dowels wat te kort zijn gehouden en je taart het gewicht van de bovenste twee te verduren heeft.

Ik vind je onderbord zeg maar wel erg mooi. in verhouding met de moderne taart mischien wat te netjes/klassiek. Een beklede cakedrum met lint had mischien beter bij deze taart gepast.

Oef, ik hoop dat je me nu geen zeur vind, maar je vroeg erom. :O
Hoop dat je er wat aan hebt, op naar de volgende stapel. :D

Re: Even jullie kritische blik..

Haaaj wendy

supper dank je wel
daar groeien  we van!!
wat het bord betreft die wou de klant zelf hebben..
dus vandaar dat het m is geworden..
Verder bedankt voor de tips kan ik veel mee...

4

Re: Even jullie kritische blik..

Ik vind de kleurencombi erg leuk.
Als ik Wendy's opmerkingen/tips lees en daarbij naar de taart kijk begrijp ik precies wat zij bedoelt.
Daar heb je inderdaad iets aan OemRana en ik leer er ook weer iets van :)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

5 Laatst bewerkt door Doran (07-02-2010 01:35)

Re: Even jullie kritische blik..

ik vind de kleurcombi wel heel leuk :P Maar ben het eens met de puntjes die al gegeven zijn. Enige wat ik nog zie is dat je nog aan je roosjes moet werken, die vind ik persoonlijk niet mooi.

Er staat bij de howto's een howto van rolroosjes en die zijn heel simpel te doen, misschien een tip om eens te proberen?

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

6

Re: Even jullie kritische blik..

Ik vind de kleuren ook wel wat hebben eigenlijk, maar ik had er met zo'n grote stapel ook wat meer kleur in willen zien denk ik. En Wendy... Na elke zin moest ik even scrollen en kijken, whahahhaha! En eerlijk zeggen ik sommige dingen toen pas zag ( bv lint ) grappig eigenlijk dat ik dat dan pas zie! Tips waar ik zelf ook wat mee kan, hihihi!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

7

Re: Even jullie kritische blik..

hoi
vindt de  kleurencombi..heel leuk,verder alle puntjes die wendy aangeeft sluit ik me volledig bij aan en waren ook de puntjes die ik wilde geven...
Let ook even bij het aanbrengen van de letters of ze recht zitten... en voor de circels ad je daar een uitseker voor??? het kan zijn dat het door de foto lijkt of door dat de taart wat uitpuilt dat ze niet allemaal gelijk rond zijn....
Ik vind het wel stoer van je dat je om de meningen vraagt...hier leer jij niet alleen van maar wij allemaal...
Het is fijner om kritiek te krijgen waar je wat mee kan..dan alleen maar ooooh's en aaaah's..
op naar je volgende

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

8

Re: Even jullie kritische blik..

Marieke76 schreef:

En Wendy... Na elke zin moest ik even scrollen en kijken, whahahhaha! En eerlijk zeggen ik sommige dingen toen pas zag ( bv lint ) grappig eigenlijk dat ik dat dan pas zie! Tips waar ik zelf ook wat mee kan, hihihi!

Ik deed inderdaad precies het zelfde.  :Y
Ook ik heb wat aan deze tips.
De kleurencombinatie van deze taart vind ik erg mooi. De klant moet er volgens mij wel helemaal blij mee zijn!

Re: Even jullie kritische blik..

ik vind de kleurencombi ook mooi geworden. de tips zijn altijd handig om van te leren.

geen wonder dat je gisteren niet mee kon gaan freubelen. veel werk zit er in deze taart.

Groetjes Miranda

10

Re: Even jullie kritische blik..

Leuke en vrolijke taart. En die tips......ja daar kunnen we wat mee. Iedereen is natuurlijk trots op zijn/haar taart en wil graag complimenten horen maar vaak zijn er nog genoeg "verbeterpunten" te noemen. En ondanks de verbeterpunten zien de taarten er toch altijd wel leuk uit maar zelf wil je voor perfectie gaan. Hier leren we dus alleen maar van. Ik ga in het vervolg zelf ook eens om tips vragen.

Groetjes Fatima

11

Re: Even jullie kritische blik..

Ik het een leuk taartje geworden en ook ik vind het fijn om de tips te lezen! Daar kan ik als beginner weer wat mee!

Liefs, Zanoni

12

Re: Even jullie kritische blik..

allereerst vind ik de taart erg leuk, en er zijn wat verbeterpuntjes. maar wat heerlijk om een keer geen puur ohs en aahhhs te lezen. zeer nuttige tips krijg je nu gewoon( en wij ook , bij sommige denk ik echt...ooohja das idd wel heel handig om dat zo te doen).

13 Laatst bewerkt door OemRana's-Taarten (07-02-2010 12:04)

Re: Even jullie kritische blik..

Hai meiden

supper bedankt voor de tips..
zoals ik al aangaf het is wel leuk om complimenten te krijgen
maar ik heb meer aan opbouwende kritiek, zodat ik daar
in het vervolg wat mee kan en zodat ik mooiere taarten kan gaan maken..
Wat de rondjes betreft daar had ik een uitsteker voor
maar de fondant begon steeds te scheure..
dus ze moesten denk ik iets dikker worden..

Wat de lint van de strik betreft is eigelijk ook heeeel logische :rolleyes:
en soms heb je gewoon iemand nodig die er van buitenaf naar kijkt!!

Supper bedankt voor de tips
en een dikke knuffel voor jullie allemaal

14

Re: Even jullie kritische blik..

Ben het met de voorgangers eens; mooie taart, maar wel met verbeterpunten.

Vind het gewoon super dat er nu de moeite is genomen om eens echt serieus naar de taart te kijken, en idd verbeterpunten aan te dragen. Het zijn punten die we allemaal zien, maar niet gauw opschrijven. Hier leren we allemaal wat van!

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke

Re: Even jullie kritische blik..

ik vind de kleuren combinatie juist mooi!!!

Taarten en cupcakes uit Venhuizen
www.bettinehaartaarten.nl

16

Re: Even jullie kritische blik..

OemRana's-Taarten schreef:

Wat de rondjes betreft daar had ik een uitsteker voor
maar de fondant begon steeds te scheure..
dus ze moesten denk ik iets dikker worden..

Heb ik ook wel een tipje voor. :D
Je fondant hoeft niet dikker, maar ik laat het iets aandrogen aan beide kanten.
Dus uitrollen, paar minuten laten liggen, omdraaien en nog een paar minuten.
Dan de mooiste kant boven en uitsteken.
De rondjes weer omkeren en voorzichtig eventuele rafeltjes wegwerken.
Dan nog iets laten drogen en op plakken.
Zo ga ik soms echt de tafel rond en ga van stip naar bloem naar boetseersel of strik zodat alles tussendoor tijd heeft om wat steviger te worden en ik toch niet stil zit te wachten. :)

Re: Even jullie kritische blik..

wendy schreef:
OemRana's-Taarten schreef:

Wat de rondjes betreft daar had ik een uitsteker voor
maar de fondant begon steeds te scheure..
dus ze moesten denk ik iets dikker worden..

Heb ik ook wel een tipje voor. :D
Je fondant hoeft niet dikker, maar ik laat het iets aandrogen aan beide kanten.
Dus uitrollen, paar minuten laten liggen, omdraaien en nog een paar minuten.
Dan de mooiste kant boven en uitsteken.
De rondjes weer omkeren en voorzichtig eventuele rafeltjes wegwerken.
Dan nog iets laten drogen en op plakken.
Zo ga ik soms echt de tafel rond en ga van stip naar bloem naar boetseersel of strik zodat alles tussendoor tijd heeft om wat steviger te worden en ik toch niet stil zit te wachten. :)

:thumb: kijjjjkkkk :D daar leren we van
een tipje van de spuier van ons wendy..
ben trouwens enorme Fan van je taarten
heel ergggg bedankt ;)

18

Re: Even jullie kritische blik..

Alle tips zijn al gegeven maar vindt het toch een leuke vrolijke taart geworden!