Onderwerp: recept Delicious Amandel-dadel cc met pralinertopping
Benodigdheden 12 cc: Bereiden +/- 50 min/ oven +/- 35 min/ afkoelen 1 uur
75 gr bloem, gezeefd
125 gr witte basterdsuiker
2 tl bakpoeder, gezeefd
50 gr zachte ongezouten boter
1 ei
125 ml karnemelk
1 zakje vanillesuiker
75 gr ontpitte dadels in dunne reepjes
Pralinertopping:(amandel-karamel)
200 gr blanke amandelen
100 gr fijne kristalsuiker
1/2 tl citroensap
200 gr poedersuiker, gezeefd
80 gr zachte ongezouten boter
25 ml melk
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rooster voor de praliner de amandelen op een bakplaat in 10-12 min goudbruin.
Houd 12 amandelen apart, hak 100 gr ervan grof en maal de rest fijn in de keukenmachine. Breng 50 ml water, citroensap en suiker in een pan met een dikke bodem aan de kook en kook zachtjes tot karamelkleurig. Meng de gehakte amandelen erdoor en giet dun uit op een ingevet werkvlak. Laat afkoelen en maal tot gruis in de keukenmachine. Meng voor de cakejes, bloem, basterdsuiker, bakpoeder, snuf zout en de boter met de mixer tot alles de structuur van grof zand heeft. meng ei, karnemelk en vanille met elkaar en voeg al kloppend toe aan het botermengsel. Schep de dadels en gemalen amandelen erdoor en schep luchtig om.
Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag en bak ze in 20-25 min gaar.
Laat ze 5 min in de vorm afkoelen, eruit halen en verder af laten koelen.
Klop voor het glazuur de poedersuiker met de boter glad. Klop de melk erdoor tot het goed gemengd is en klop nog even op hoge snelheid door tot luchtig.
Schep de praliner erdoor en bedek de cakes ermee. Garneer met de amandelen.