1

Onderwerp: Biscuit stort in de oven al in.....

Ik heb gisteren tot twee keer toe een kapsel proberen te maken met biscuit mix.
De eerste keer storte hij in uit de oven en de tweede keer had ik hem iets langer in de oven laten staan en toen storte hij daar in. Wat doe ik verkeerd.
Ik heb een vorm van 25 cm gebruikt, 5 warme eieren, klein beetje water en mix.

Ik heb de mix ook wel eens zelf gemaakt en dat ging eigenlijk altijd goed.

Groetjes Karin

2

Re: Biscuit stort in de oven al in.....

In de schema die ik altijd gebruik, staat voor 25 cm 400 g mix,  40 ml water en  6 eieren. 8 minuten op hoogste stand mixen en dan 2 minuten op laagste.

Het helpt denk ik om de over voor te verwarmen tot 150 graden. Taart erin en dan na 10 minuten op 160 zetten en dan na nog eens 10 minuten op 170. Daarop laten staan tot ongeveer de taart 35 minuten in de oven heeft gestaan. Je zou het zo kunnen proberen, maar in principe moet het ook met een constante temp. geen probleem zijn. Ik heb de oven gewoon op 170 staan. Zet de oven aan als ik de mixer aanzet en dan is de temp precies goed als de mix erin gaat.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Biscuit stort in de oven al in.....

Bedankt. Ga ik de volgende keer proberen.
Gelden de temperaturen ook voor een hetelucht oven?

Groetjes Karin

4

Re: Biscuit stort in de oven al in.....

Met de mix gebruik ik gewoon eieren op kamertemperatuur. Met mix hoef je de eieren niet warm te maken.

Re: Biscuit stort in de oven al in.....

Karin61 schreef:

Bedankt. Ga ik de volgende keer proberen.
Gelden de temperaturen ook voor een hetelucht oven?

Ik bak alles op 160 graden

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!