1

Onderwerp: Hoeveel marsepein echt nodig?

Hoi Bakkers,

Ik ben op dit moment een vierkante taart (25 cm bij 25cm) aan het bakken. In de tabellenreeks lees ik dat ik 800gr marsepein nodig ben. Is dit alleen voor het bekleden of ook de decoratie? Het lijkt me namelijk zoveel voor bekleden alleen. Hoeveel gebruiken jullie?

Alvast bedankt, Sare

2

Re: Hoeveel marsepein echt nodig?

Dat is werkelijk alleen nodig voor het bekleden. Hij lijkt inderdaad veel, maar je gebruikt ook niet alles ervan! Je hebt dit gewoon nodig om een mooie grote lap te kunnen rollen en zo zonder (veel) plooien je taart te kunnen bekleden. Wat je overhoudt kun je dan weer voor wat anders gebruiken. Let er alleen op dat er geen etensresten op je marspein meegaan!

3

Re: Hoeveel marsepein echt nodig?

Dankje wel, zal dit dus maar doen. Want te weinig is natuurlijk funest!

Re: Hoeveel marsepein echt nodig?

ik reken 1 ons marsepein voor 1 gebruikt ei
nooit tekort gehad er word zelfs gezegt dat de marsepein wel wat dunner mag

5

Re: Hoeveel marsepein echt nodig?

Ik gebruik voor een taart van die afmeting ook iets van 600 gram..zeker niet meer.

6

Re: Hoeveel marsepein echt nodig?

ik hou bij fondant (en trouwens ook marsepein) wel altijd veel over, maar ik heb nou nooit de fondant nagewogen om te kijken of ik er heel erg naast zat :/

in ieder geval heb je het meeste wel nodig om een mooie lap te bekleden, want je moet ook nog eens het hoekje om bij je taart :) succes!

7

Re: Hoeveel marsepein echt nodig?

je lap moet bijna een halve meter in het rond zijn....