1

Onderwerp: fondant recept van deze site

ik heb een vraagje over het fondant, recept staat op deze site.
ik heb het gemaakt, precies volgens de gebruiksaanwijzing.
klopt het dat het een stijve bal wordt? moet het niet wat elastischer?
ik vraag me af hoe ik het dan het makkelijkste kan uitrollen zonder dat het breekt en raar blijft of scheurtjes erin komen,

bedankt alvast

groetjes stefanie

Groetjes Stefanie
*Steef's taarten*

2

Re: fondant recept van deze site

Welk recept heb je gebruikt? (er staan er 2 nl.)
Ik lees wel regelmatig op het forum (en zo deed ik het zelf ook) dat niet al de poedersuiker uit het recept er door wordt gekneed, maar dat je kunt stoppen als je 'tevreden' bent.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: fondant recept van deze site

ik heb de eerste gebruikt niet die 2e de lastige

het voelt nu wat harder aan als ik ga kneden en iets met water wordt het wel zachter maar heb ergens het idee dat het niet goed gaat en ik moet toch vandaag de taart maken :s ben weer lekker laat hiermee volgens mij

groetjes

Groetjes Stefanie
*Steef's taarten*

4

Re: fondant recept van deze site

Probeer er anders wat extra glycerine door te kneden, of leg het vlak voor het doorkneden heel kort in de magnetron.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag