1

Onderwerp: Een paar tips...?

Hallo, Ik ben Romy en sinds een maand verslaafd aan taarten bakken,
voor vrienden/familie... ik moet nog erg veel oefenen en workshops volgen,

ik zou graag een paar tips willen.....

ik wou laats een taart maken met een strik, alleen me strik storte in,
hoe krijg je de lussen dat ze rond blijven staan??

en ik zie taarten met vakjes en op elke punt een parel, hoe doe je dat?
Ik hoop een paar tips te krijgen!!
alvast heel erg bedankt!

2

Re: Een paar tips...?

Romy,

De strik wordt vaak ondersteund door een stukje opgerolde keukenrol, deze laat je er in tot de strik hard is. Vaak gebruiken mensen ook nog tylose of gom-tragacant door de marsepein of fondant. Wordt extra hard.
De ruitjes kun je uitmeten maar bij de bouwmarkt kun je van die verf roosters kopen die druk je in de marsepein. Natuurlijk zal de webshop ook wel een roostertje hebben waar je dat mee kan doen.
Succes Janine

3

Re: Een paar tips...?

Hallo Romy ,

Welkom op dit forum !!
Tips heb ik voor je in overvloed!
Ze staan op mijn taarten hyves www.bakingdreamcakes.hyves.nl

Neem gerust een kijkje !

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

4

Re: Een paar tips...?

Hallo Romy, welkom!
Mijn ervaring met de lussen: ik doe er sowieso tylose doorheen en dan moeten ze echt goed uitharden. Mijn lussen hebben 24 gedroogd (met tylose) en mijn mooie verjaarsdagstrik zakte nog helemaal in elkaar. In de zomer heb ik zelfs wel 4 dagen moeten wachten tot ze echt uitgehard waren.

Je kunt trouwens ook via de zoekfunctie zoeken op dit forum. Dan vind je een heleboel van je vragen al beantwoord.

5

Re: Een paar tips...?

Welkom op dit leuke forum!

Groetjes Charissa Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Arnhem!!
Website: www.droomtaarten.nl