Onderwerp: Italian meringue buttercream
Hallo allemaal,
diegenen die mijn eerdere posts gelezen hebben, weten dat ik een problemen had met het maken van de erfekte icing om mooie swirls te spuiten.
Vandaag heb ik onderstaand recept gemaakt, komt van www.cakejournal.com (http://www.cakejournal.com/archives/how … tter-cream):
1/2 cup of cold water (120ml)
2 1/4 cups of caster sugar (530ml)
1 cup of eggwhites (10) I use pasturized eggwhites only!
1 1/2 pound of soft unsalted butter (680gr)
1 tsp of vanilla extract
Van alles heb ik de helft gebruikt. Het mixen van de eiwitten, het toevoegen van de kokende suikersiroop e.d. verliep prima, het zag er zelfs zo uit als op de foto's in de tutorial. Maar... toen ik klaar was, leek het wel alsof ik alleen boter gemixt had die bij het opstijven weer hard geworden was. Een hap en het lijkt alsof ik een grote hap boter genomen heb.. bl