1

Onderwerp: fluff

ik zag vandaag in de supermarkt bij de buitenlandse afdeling een pot " fluff" staan. Soort marsmallow spul uit amerika. Het enige wat er op de pot stond, was hoe je het moest smelten en dan in een schaal gieten, dan zou het hard worden en zou je er blokjes van kunnen snijden.
Ik dacht, zou je dit ook ipv mmf kunnen gebruiken? Iemand ooit geprobeerd?

taart taart taart!

2

Re: fluff

Dit heb ik voor je gevonden hier op her forum.
gelukt! De eertse keer zelf gemaakt. De keuken ziet er nog uit zoals toen ik begon (schouderklopje voor mezelf  )  En ik was ook nog zo wakker om op te schrijven wat en vooral hoeveel ik in m'n kom gemikt heb. Dus voor iedereen:

100 gram fluff
200 gram poedersuiker

Ik heb er ook een druppel glycerine ingedaan, en m'n handen ingesmeerd met crisco. Ik vond het plakken eigenlijk wel mee vallen.
Ik hield over, 285 gram. De rest van de poedersuiker zit nog in m'n kom. Heeft de vaatwasser ook wat te doen  .

Nog wel een paar vraagjes: Houd je hetzelfde gewicht aan voor de hoeveelheid mmf als van fondant/marsepein voor het bekleden? dus voor een doorsnede van 24 , 575 gram?

Ik wil nu nog bruine mmf gaan maken hoeveel ccao zou ik nodig hebben en wanneer doe
,
dit is geplaatst door Suz@anne

groetjes van Ann

3

Re: fluff

Et kan maar gewoone marshmellows gebruiken is een stukje goedkoper ;)  of et moet een koopje zijn bij jou in de supermarkt.   wat wel erg lekker is zijn de recepten van fluff.. mmmmmm.