1

Onderwerp: Taart bekleed met fondant de vriezer in?

Hoi hoi ,

Heb  de zoekfunctie gebruikt en heel wat gelezen maar vooral over marsepein!

Nou moet ik een paar taarten maken en vraag me af als ik die  met fondant bekleed heb en de vriezer in gaan en dan 24 uur van te  voren eruit haal gaat de fondant niet smelten?
En moeten ze nou in een dichte doos of mogen ze ook zo in een zak?

Hmmm hoor graag jullie ervaring?

thanx

2

Re: Taart bekleed met fondant de vriezer in?

De eerste drie topics met de zoekfunctie als je zoekt op "invriezen AND *fondant"  en de rubriek 'Taartdecoratie algemeen' selecteert:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=76333
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=76328
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=76152

Mijn ervaring: afsmeren met botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Taart bekleed met fondant de vriezer in?

Bedankt Marianne!! heb veel gevonden en gelezen!!

maar las net ergens dat je ballina fondant met vanillesmaak bij ontdooien niet mooi blijft?
Klopt dat??

4

Re: Taart bekleed met fondant de vriezer in?

Dat heb ik ook wel eens ervaren ja, de druppeltjes droogden (is dat NL??) niet zo mooi op. Maar misschien dat die ook toen te snel te warm werd. Dus langzaam ontdooien (eerst koelkast, dan pas kamertemp.) moet shcelen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Taart bekleed met fondant de vriezer in?

Oke thanx! Ik denk dat ik even een proeftaartje ga proberen!
Hahaha heb ik gelijk een exuus voor taart eten!!