1

Onderwerp: Wat is het verschil in smaak

Wat is nu eigenlijk het verschil in smaak tussen Merenque botercreme en Royal Icing.  Is het laatste niet veel zoeter?
De botercreme kun je zo lekker smeren, maar kun je dat ook met Royal Icing?
Op de jungletaart die ik gemaakt heb, hen ik ook de M.botercreme gemaakt. Echt ontzettend lekker, Ga deze in het vervolg steeds gebruiken. Veel lekkerder dan gewone botercreme.
En wanneer gebruik je aangevette slagroom. Ook in plaats van Merenque botercreme? Slagroom is minder vet dan roomboter, dus de aangevette slagroom wsch ook? De botercreme zal langer stevig blijven denk ik?
Poeh wat een vragen, maar deze spoken dan door mijn hoofd als ik 's avonds op bed lig.

2

Re: Wat is het verschil in smaak

ehhh....zijn 2 compleet verschillende producten!

Icing wordt eigenlijk niet gebruikt om af te smeren, alleen om randjes, letters bloemetjes etc te spuiten als versiering. Dat wordt dan ook hard.
Botercreme (al dan niet merengue) is een creme...kun je gebruiken als vulling, of idd om de taart af te smeren.

Slagroom (al dan niet aangevet) kun je alleen gebruiken als vulling. Niet om af te smeren (tenzij je een slagroomtaart wilt maken ;) ) Als je nl marsepein of fondant over de slagroom zou doen, gaat deze smelten.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Wat is het verschil in smaak

Maar wat is aangevette slagroom echt heel veel lekkerder dan alleen slagroom?

4

Re: Wat is het verschil in smaak

AnjaS schreef:

Maar wat is aangevette slagroom echt heel veel lekkerder dan alleen slagroom?

Is wat steviger. Smaak is hetzelfde. ALs taartvulling zou ik em wel iets aanvetten.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Wat is het verschil in smaak

Wat bedoel je met aanvetten: de mascarpone erbij?

6

Re: Wat is het verschil in smaak

AnjaS schreef:

Wat bedoel je met aanvetten: de mascarpone erbij?

:Y, ook lekker om er dan wat jam onder te doen ...hmmmmM!!!!

Je zou er ook gewoon klopfix onder kunnen doen als het puur gaat om de stevigheid. Maar aanvetten is ook een optie.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl