1

Onderwerp: Laag kapsel

Hoihoi!

Ik ga vanavond een bierdopjes taart maken. Ik ga hiervoor een 20cm bakvorm gebruiken. Nou vind ik het niet zo mooi als de taart heel hoog wordt en wil hem dan ook maar in 2 lagen snijden (ipv 3 normaal). Om niet een te dikke laag biscuit te krijgen wil ik een lager kapsel bakken, zodat de cakelaag even dik is als normaal met 3 keer doorsnijden (volgen jullie het nog? :-). Welke vrhoudingen raden jullie aan? Ik zat zelf te denken om de hoeveelheden voor een bakvorm van 15cm aan te houden, of zou dat te weinig zijn?

Alvast bedankt!

Re: Laag kapsel

ja zoiets zou ik ook doen. en daarbij... beter te hoog als te laag bakken, want het deel wat toch nog te hoog is gebakken kun je er af snijden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Laag kapsel

misschien je verhouding door de helft doen?
ik zou het jammer vinden als het te laad is.
dan snij je de bolle kant weg en heb je ook een lekkere platte taart!

succes

4

Re: Laag kapsel

Ik heb de verhoudingen voor 18 gebruikt. Hij is nog steeds vrij hoog dus ik denk dat ik er een klein laagje afsnijd. Maar toch blij dat ik het zo heb gedaan..te laag is inderdaad zonde. Bedankt!