1

Onderwerp: marspein/fondant plakt

hoe voorkomen jullie dat je bij fijn werk steeds je handen moet wassen omdat het fondant of de marsepein aan je vingers plakt? met poedersuiker krijg ik het niet goed voor elkaar.

nog een vraagje. ik gebruik nauwelijks tylose, maar wat is nou echt het grootste voordeel van het gebruik van tylose in marsepein of fondant?

www.frummelke.tk persoonlijke slinger, kaarten en meer.

2

Re: marspein/fondant plakt

Hoi,
ik smeer altijd mijn handen met frituur vet (kan natuurlijk ook met crisco, het is namelijk nog beter) dan plakt het bijna niet meer.
Ik heb net geleerd dat tylose werkt niet met marsepein, alleen met fondant en dan moet je ook oppassen welke soort je neemt: de rol fondant van Ballina droog gewoon niet uit, ook met tylose... kijk even in de webshop, daar is bij elke soort fondant geschreven welke hard uit en welke niet. Ook net geleerd dat zelf gemaakte marschmallowfondant wel hard wordt met tylose.
Succes!!
Audrey.

3

Re: marspein/fondant plakt

Tegen het gekleef inderdaad Crisco gebruiken.
En tylose doe je door de fondant om het steviger te maken zodat er bv strikken of poppetjes van kan maken.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties