1

Onderwerp: Basisbiscuit mislukt..

Hoi bakkers en baksters :)

Sinds kort ben ik begonnen met taarten bakken, het is erg leuk om te doen!
Ook heb ik al wat fondant etc besteld via de webshop op deze site.

Maar...vandaag wilde ik oefenen met het maken van een basis biscuit. Ik heb het recept op deze website gebruikt en het precies nagevolgd. Maar helaas, het mislukte. De biscuit was wel gaar, maar was nauwelijks gerezen. Ook viel de biscuit uit elkaar. Weet iemand wat ik fout gedaan kan hebben of hoe dit kan? Of wat ik kan doen om zaterdag (dan wil ik namelijk een Zwarte Piettaart proberen te maken) wel een goed biscuit te bakken?

Groetjes

2

Re: Basisbiscuit mislukt..

heb je met de mix of 'ambachtelijk'
heb je wel echt 10 min gemixt
bloem erdoor gespateld?

3

Re: Basisbiscuit mislukt..

Ja, ik heb dat inderdaad gedaan... misschien baart oefening wel kunst? Ik weet het niet...

4

Re: Basisbiscuit mislukt..

moet lukken!

wat heb je allemaal precies gedaan,
van ingredienten tot oven temperatuur.

5

Re: Basisbiscuit mislukt..

Ik heb toevallig gister ook een "ingestorte" biscuitdeeg gehad, ik geef de temperatuur van de oven de schuld, die had ik wat opgevoerd en normaal laat ik hem gewoon op 160 staan. Daardoor leek hij ingezakt te zijn!

Mss eens lagere temp proberen? Elke oven is anders!

Succes, Linda

Groetjes, Linda

6

Re: Basisbiscuit mislukt..

Ik ben ook nog een beginner en heb al verschillende manieren biscuits gebakken. De