1

Onderwerp: cakepops/balletjes

Vraag over de cakeballetjes, wat doen jullie erdoor?? Ik lees cream cheese.. is dat kwark?? (als ik het vertaal via google krijg ik namelijk roomkaas.. lijkt mij persoonlijk niet zo lekker..)

En decoreren jullie met marsepein/fondant of (gekleurde) chocolade??
Ik wil namelijk cakepops maken voor op m'n werk in de vorm van een kerstballetje. We willen namelijk een middag met eerst koffie  met een klein dingetje. Een cupcake is al te groot omdat we daarna ook weer een borrel met hapjes gaan doen, dus een klein hapje is zat! Dus ben even benieuwd hoe jullie dat maken.

Ik ben in vorm! Rond is toch ook een vorm??

2 Laatst bewerkt door Valy (30-11-2009 11:42)

Re: cakepops/balletjes

cream cheese is volgens mij inderdaad roomkaas. In het recept van lonnes hier op het foum wordt botercreme gebruikt..ik geloof dat de meeste dat doen!

Via deze link vind je het recept: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi

3

Re: cakepops/balletjes

Roomkaas ( bv Philadelphia of mascarpone) is niet gewoon lekker, maar super-lekker in taartjes!! En toch wel steviger dan kwark, dus wel geschikter in veel recepten.

Echt een aanrader, je moet gewoon niet aan kaas denken, dan klinkt het inderdaad niet zo lekker :+

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: cakepops/balletjes

ow.. ok hihi, dan ga ik denk ik toch voor mascarpone.. mmm toch maar proberen!

Ik ben in vorm! Rond is toch ook een vorm??

5

Re: cakepops/balletjes

je moet inderdaad niet aan kaas denken, maar aan (slag)room. Maar dan dikker van substantie.
Offe..ingedikte kwark....zoiets...

Re: cakepops/balletjes

Je kunt ook mon chou gebruiken. Maar het idee kaas vind ik ook niet lekker, dan maak ik het liever met botercreme

Groetjes Laura
Mijn site/blog: www.laurasbakery.nl

7

Re: cakepops/balletjes

ik maak ze met botercreme en dan door de gesmolten fondant en versieren, of door de gesmolten chocola of dunne icing!
Legio mogelijkheden!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

8

Re: cakepops/balletjes

joynme schreef:

ik maak ze met botercreme en dan door de gesmolten fondant en versieren, of door de gesmolten chocola of dunne icing!
Legio mogelijkheden!

gesmolten fondant??? kan je dat smelten dan??

9

Re: cakepops/balletjes

Hoi

Ik heb de cakeballetjes ook willen maken, maar ze zakte van het stokje af... wat heb ik fout gedaan.
Ze waren te zwaar maar anders weer te klein.
Ik heb ze van chocoladebiscuit met botercreme gemaakt, op laten stijven en dan door de gesmolten fondant.

Groetjes Inge

10

Re: cakepops/balletjes

BakMuts.nl schreef:

Hoi

Ik heb de cakeballetjes ook willen maken, maar ze zakte van het stokje af... wat heb ik fout gedaan.
Ze waren te zwaar maar anders weer te klein.
Ik heb ze van chocoladebiscuit met botercreme gemaakt, op laten stijven en dan door de gesmolten fondant.

Groetjes Inge

Het stokje even in de gesmolten chocolade dippen en dan in het balletje drukken, dan even in de koeling/vriezer de chocolade laten uitharden en dan versieren.  :thumb:

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

11

Re: cakepops/balletjes

hmz leuk idee, ga ik zeker een keertje uitproberen

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

12

Re: cakepops/balletjes

Ga ik proberen! dankje

groetjes Inge

13

Re: cakepops/balletjes

Hoi cakepop experts ;)

Ook ik ben met pops bezig voor queens day ;)

Ik heb ong. 470 gram mislukte carrotcupcakes verkruimeld,
Ik wou graag roomkaas erdoor doen - lees hier dat dat ook kan -
Maar doen jullie alléén moncou erdoor zonder boter of suiker??
En hoeveel moet ik er ong bijdoen??

Thanks!

14

Re: cakepops/balletjes

Nayramc schreef:

Hoi cakepop experts ;)

Ook ik ben met pops bezig voor queens day ;)

Ik heb ong. 470 gram mislukte carrotcupcakes verkruimeld,
Ik wou graag roomkaas erdoor doen - lees hier dat dat ook kan -
Maar doen jullie alléén moncou erdoor zonder boter of suiker??
En hoeveel moet ik er ong bijdoen??

Thanks!

Gewoon blijven proeven, dan merk je vanzelf of er nog suiker door moet. Door de monchou zal hij genoeg blijven plakken, dus extra boter is niet nodig.
Suiker is heel persoonlijk. Je zou er ook wat bruine basterdsuiker door kunnen doen. Is ook errug lekker in combinatie met monchou.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

15

Re: cakepops/balletjes

Gewoon blijven proeven, dan merk je vanzelf of er nog suiker door moet. Door de monchou zal hij genoeg blijven plakken, dus extra boter is niet nodig.
Suiker is heel persoonlijk. Je zou er ook wat bruine basterdsuiker door kunnen doen. Is ook errug lekker in combinatie met monchou.

Ik had eerst 100 gr cake = 80 gr creme

vond het zelf een beetje te veel....

thanks!!!

16

Re: cakepops/balletjes

Ik heb een paar boeken over cakepops (heb ze zelf nog niet geprobeerd) daar word over candymelts gesproken om de cakeballetjes in te dippen.

Ik heb al wel is bonbons gemaakt van een cakeballetje, maar had er teveel mbc in gedaan. Ze waren net iets te wak, maar vormde nog wel balletjes.
Ik had er mini cupcakes van gemaakt, met een kleine bloemuitsteker (voor het cc-papiertje) dat in chocolade gedipt en de bovenkant in eiwitglazuur. Was best mooi gelukt én lekkerrrr

17

Re: cakepops/balletjes

Nayramc, je moet er geleidelijk wat bc/monchou door doen, telkens even ballen draaien, dan evt nog wat erbij tot je een mooie vaste bal krijgt. Als ze te nat/klef zijn blijven de ballen niet mooi stevig.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois