1

Onderwerp: Maten stapeltaart

Ik ga voor 19 december mijn eerste stapeltaart maken. Ik vroeg me af welke maken bakvormen ik het best kan gebruiken. Het wordt een ronde taart voor 60 personen van drie lagen. Nu ik toch bezig ben, waar kan ik het best mee stutten. Ik heb bij die Teleac cursus gezien dat ze het met rietjes deed, maar dat lijkt me niet echt stevig. Ik houd het ook het liefst eetbaar.

Groetjes,

2

Re: Maten stapeltaart

Als het voor 60 personen is, dan kom ik uit bij 3 lagen op 35-27.5-20 cm. De kans is aanwezig, dat een 35 cm niet in je oven past.  Ik vind zelf slanker en hoger mooier dan breed. Ik zou zelf voor 4 hoog gaan (30-25-20-15).
De taart voor 60 pers. wordt wel zwaar, dus stutten met eetbaar (chocosticks) zou ik niet adviseren. Ik zou voor dowels of maiskolfprikkers gaan. Tussen de lagen 2 kartonnetjes (1 is te zwak) of een cakeboard.

Groet, Jolanda