1

Onderwerp: Suiker, gewone of basterd?

Een snel vraagje. Ik zie bij de recepten altijd gewoon "suiker" staan. Maar moet je dan basterd of kristal nemen? Normaal gebruik je met bakken (boterkoek, cake) altijd basterdsuiker. Moet dat ook bij de biscuit?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Suiker, gewone of basterd?

Je kunt beide suikers gebruiken. Het verschil is dat de fijner de suiker de beter dat het mengt en oplost in het ei mengels. Dus ja de bastard suiker werkt beter! Zelf gebruik ik een fijne tafel suiker.

groetjes Francisca

3

Re: Suiker, gewone of basterd?

Oke, bedankt. Hou ik denk ik maar de basterdsuiker aan.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Suiker, gewone of basterd?

is niet helemaal waar
bastert suiker trekt meer vocht aan
ik gebruik ook fijn kristal suiker
vooral voor in slagroom

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

5

Re: Suiker, gewone of basterd?

Hmmm, nu ga ik dus weer twijfelen.
Is fijn kristalsuiker anders dan de gewone kristalsuiker? Bij de supermarkt hebben ze maar 1 soort.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: Suiker, gewone of basterd?

Ik gebruik voor m'n botercreme altijd de kristalsuiker.

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

7

Re: Suiker, gewone of basterd?

Als er gewoon 'suiker' staat, gebruik ik kristalsuiker. Ik kies dan ook voor de fijne kristelsuiker. Die is niet in iedere supermarkt te koop, maar in de meeste wel.
Alleen als er expliciet basterdsuiker staat, gebruik ik basterdsuiker.

8

Re: Suiker, gewone of basterd?

Ik doe in principe net als Eva, suiker = kristalsuiker. Als je andere suiker nodig hebt zoals rietsuiker, basterdsuiker of poedersuiker gebruik ik die. Fijne kristalsuiker lost wat sneller op dan gewone omdat de korreltjes kleiner zijn. Maar ik gebruik bijna overal gewone kristalsuiker voor en heb daar nooit problemen mee.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

9

Re: Suiker, gewone of basterd?

Bedankt voor de reacties! Ik ga morgen eens kijken wat ze hier bij de Appie Heijn verkopen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

10

Re: Suiker, gewone of basterd?

als je het nou niet kan vinden kan je ook je staafmixer in de gewone suiker zetten werkt ook goed :)

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

11

Re: Suiker, gewone of basterd?

Goeie tip! Bedankt!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

12

Re: Suiker, gewone of basterd?

nimfje schreef:

is niet helemaal waar
bastert suiker trekt meer vocht aan
ik gebruik ook fijn kristal suiker
vooral voor in slagroom

Voor slagroom gebruik ik altijd poedersuiker. Mijn moeder deed het ook zo, maar ik heb denk ik hier ergens op het forum gelezen dat je slagroom dan steviger is dan bij gewone suiker.