Onderwerp: wel of geen botercreme onder de marsepein?
Ben ik al beginneling weer met een vraag :-)
Ik heb me al best goed ''ingelezen'' in het taarten maken, maar
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » wel of geen botercreme onder de marsepein?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ben ik al beginneling weer met een vraag :-)
Ik heb me al best goed ''ingelezen'' in het taarten maken, maar
Je gebruikt de botercreme op de taart en daarna de marsepein want dan blijft de marsepein aan je taart plakken... Je kan ipv botercreme ook gezeefde jam nemen. Op mijn cupcakejes gebruik ik ook wel eens (als ik heel weinig zin heb) hazelnootpasta, maar dat zou ik voor een taart niet gebruiken. Wat wel erg lekker is is hazelnootpasta door je botercreme heen te doen yummy
dag ingrid,
zover ik weet smeer je je taart af met botercreme om de marsepein/ fondant op zijn plek te houden, het lijkt mij dat het zonder dan gaat schuiven op je taart, je kan ook met andere producten afsmeren maar over het algemeen wordt er volgens mij altijd de taart met botercreme of want anders afgesmeerd voor je de marsepein of fondant erop doet.
groetjes solainge
Het insmeren van de taart, of terwijl het maskeren, is niet alleen bedoeld voor het vasthouden van de fondant/marsepein maar ook om de taart af te sluiten en hem zo lekker vers te houden. Tevens zet je er de kruimels mee vast, wat weer erg prettig is wanneer je de taart verder afwerkt met botercreme of icing. En maskeren kan met botercreme of abrikozenjam, of hazelnootpasta maar dit geeft waarschijnlijk af op de fondant.
Botercr
je moet alleen geen botercr
Yep, krijg je van die kleffe gesmolten marsepein/fondant.
Uhhhhm, botercreme extra? Ik heb via taart op maat.nl botercreme gekocht (de mix dus), dat is dan toch gewoon de ''normale'' mag ik hopen?
ja dat is de normale, botercr
Niet helemaal. Die van de webshop wordt door de
Marianne, wat is het recept/ de verhoudingen van de botercreme met alleen boter en poedersuiker? Ik zie bij recepten alleen andere recepten voor de creme staan.
En is ''boter'' dan margarine of halvarine?
Maar ik neem aan dat je ook andere jams kunt gebruiken als alleen abrikozen. Bij voorbeeld als je aardbeienvlaaivulling gebruikt dan aardbeienjam onder de marsepein?
verhouding die ik gebruik voor "compacte botercreme" is 100 gr roomboter, 100 gr margarine, en 200 gram poedersuiker.
ALs je dat lekkerder vind kun je natuurlijk ook 200 roomboter om 200 poedersuiker gebruiken, en wellicht dat 200 margarine en 200 suiker ook smaakt?
De hoeveelheden kun je uiteraard naar behoeven aanpassen...als je altijd maar ongeveer net zoveel boter als suiker gebruikt,
Erika
Hoi,
Ja kan het ook met jam doen om je marsepein vast te laten plakken, maar ik zelf ben geen jam liefhebber en doe het liever met botercreme
Kan wel, maar dan moet je wel opletten met de kleur van je marsepein of fondant; vooral wit schijnt erg door.....
Ok, is dat de gedachte erachter, ik snap hem!
Dank je
Marianne, wat is het recept/ de verhoudingen van de botercreme met alleen boter en poedersuiker? Ik zie bij recepten alleen andere recepten voor de creme staan.
En is ''boter'' dan margarine of halvarine?
Erika geeft precies het antwoord wat ik ook had willen geven
Het lekkerst is lang, h
Ik gebruik bijna altijd de botercreme van de webshop (dus die met water) om te maskeren. Gaat altijd goed. Ik heb zelfs weleens slagroom gebruikt, en dat ging ook goed.
Abrikozenjam gaat ook heel goed, vind ik alleen minder mooi. Maar dat kan te maken hebben met het feit dat ik meestal te lui ben om de jam eerst helemaal te zeven...
Ik maak de botercreme overigens altijd met roomboter, heerlijk. Margarine en halvarine komen er bij ons niet in! Ik maak altijd een beetje extra omdat ik dan zeker weet dat ik de kom uit kan lepelen... erg he...
Zo vind ik het in ieder geval niet erg dat de meeste taarten die ik maak niet voor mij zijn... als ik de kom mag uitlepelen ben ik al tevreden!
Groetjes, Carin
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » wel of geen botercreme onder de marsepein?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.