26

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Nu moet ik zeggen dat ik mijn biscuitjes voor de barbie altijd in mijn 4.6 l rvs Kenwood mengkom bak.
Zonder een heating core.
Dat gaat altijd goed.
Bij de barbie hoef ik dan de beentjes er niet af te halen.
Dat ziet er dan zo uit.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-BJ6FTOU6.jpg

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

27

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Als dat geen aanbeveling is om het eens te proberen, dan weet ik het ook niet meer...;)

Super dat je dat met ons wilde delen, Lupe!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

28

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Oow super zeg. En hoeveel mix beslag doe je dan in je mengkom zoadat je een mooie barbievorm krijgt?

Volg je hart...want dat klopt!

29

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

7 eitjes met 450gr mix
50 min. op 180 gr in mijn heteluchtoven,
maar ja dat scheelt per oven he. ;)

Graag gedaan, Jozien. :D

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

30

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Dank je wel Lupe. Nog even een paar vraagjes hoor...als het mag.

*Doe je er na een poosje alu-folie bovenop om het verbranden tegen te gaan of bak je hem/haar de hele tijd gewoon zo in je oven?

*Komt ie helemaal totaan de rand of blijft ie iets eronder?

Volg je hart...want dat klopt!

31

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Geen aluminium folie.
Gewoon zo.
Het komt tot aan het randje.

Niet tot op het laatst wachten,
lukt hij niet dan gewoon opnieuw proberen.

O ja niet vergeten de bowl in te vetten he  ;)

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

32

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Tja en nou denk ik dus zomaar dat mijn oven niet groot genoeg is om de kom in te zetten :grr:

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

33

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

paloma schreef:

Nu moet ik zeggen dat ik mijn biscuitjes voor de barbie altijd in mijn 4.6 l rvs Kenwood mengkom bak.
Zonder een heating core.
Dat gaat altijd goed.
Bij de barbie hoef ik dan de beentjes er niet af te halen.
Dat ziet er dan zo uit.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-BJ6FTOU6.jpg

ehhmmm kan dat dan ook met die van kitchenaid?? Er zit nl (volgens mij ook bij de kennie) een holle (afgesloten) ruimte onderaan de mengkom en als de lucht daarin warm wordt dan zet dat toch uit??? als gevolg dat je een soort van boem hoort in je oven. (ok, ok ik ga wel meteen van het ergste uit :D)

34

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Kitchenaid? Geen idee.
Aan de onderkant zit bij mij geen gesloten ruimte.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

35

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Nou dan gaan we dat mooi eens een keertje uitproberen. Vond de wondermold toch een beetje aan de dure kant om hem aan te schaffen om zomaar uit te proberen.

Volg je hart...want dat klopt!

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Canadesje schreef:

Weet je dat is echt een slim idee... De tv cursus idee in een mengkom ;)... Als je een echte barbie gebruik hoef je bijna zeker geen gekken dingen te doen met de benen.. hoewel mij barbie been collectie staat heel leuk op mij schapje in de woonkamer hahahahah

Haha moet wel een mooi gezicht zijn, al die benen bij elkaar!!
Ik geef zelf altijd de benen mee aan degene voor wie de taart is,kunnen ze later er nog mee spelen!!!

Maar jullie hebben het steeds over de wondermold, de magicmold is toch een grotere versie,dus zou dat qua maat misschien wel overeen komen?!!
Maar ik lees net dat Lupe ze gewoon in de mengkom bakt, super idee!!!

Groetjes Darlene

37

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Darlene Visser schreef:

Maar jullie hebben het steeds over de wondermold, de magicmold is toch een grotere versie,dus zou dat qua maat misschien wel overeen komen?!!

Onderstaande tekst van een webshop gekopieerd. Dit is dus het verschil.

Magic Mold
De ideale vorm om een zogenaamde poptaart te maken!  Met deze vorm maak je gemakkelijk een mooie gladde rok. De vorm is exact gelijk aan de originele Wilton Wonder Mold maar dan hoger! Dit betekend dat de pan in tegenstelling tot de wondermond gebruikt kan met een echte pop mits deze korte benen heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om de Wilton pinpopjes te gebruiken. De pan heeft een diameter van 22,5cm en een diepte van 15cm.

Wilton Wondermold
De ideale vorm om een zogenaamde poptaart te maken!  Met deze vorm maak je gemakkelijk een mooie gladde rok. Te gebruiken in combinatie met de Wilton pinpopjes. De pan heeft een diameter van 20 cm en een diepte van 12,5 cm

Hieronder de foto om het verschil tussen wondermold en Kenwood mengkom aan te geven.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HZHOHVOH.jpg

Volg je hart...want dat klopt!

38

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Hihi, wel gek om mijn foto van mijn wondermold en mijn Kenwoodkom in een post van een ander tegen te komen :+

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

39

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Jozien schreef:

Hihi, wel gek om mijn foto van mijn wondermold en mijn Kenwoodkom in een post van een ander tegen te komen :+

Tja...sorry als het niet gewenst is. Dan kun jij hem wel verwijderen toch? Maar ik dacht....het is wel lekker ter verduidelijking zeg maar.

Ik heb gisterenavond een kapsel in mijn mengkom gebakken. Ik zal vanmiddag even een foto plaatsen.

Volg je hart...want dat klopt!

40

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Hier is dan het resultaat van het bakken in de mengkom van de Kenwood.

En dit heb ik ervan gemaakt.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4VK4PZWT.jpg

Volg je hart...want dat klopt!

41

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Ik ga even een heel oud topic naar boven halen... heb vandaag mijn kennie in ontvangst genomen  :D maar wat ik mij nou afvraag als je de mengkom gebruikt als bakvorm:
Moet je nou de mengkom eerst invetten, dan mixen en dan hoppa, de oven in? Of moet je eerst mixen, dan overkiepen in andere kom, mengkom schoonmaken en dan invetten en dan het beslag weer terugkiepen?
Klinkt misschien heel dom, maar ik vraag het me toch echt af!   :think:

42

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

zoldertje schreef:

Of moet je eerst mixen, dan overkiepen in andere kom, mengkom schoonmaken en dan invetten en dan het beslag weer terugkiepen?
Klinkt misschien heel dom, maar ik vraag het me toch echt af!   :think:

Dit is de juiste volgorde.....succes!!!

Volg je hart...want dat klopt!

43

Re: Kenwood Patissier mengkom VS wondermold

Ok, thx!  :D  (wel jammer, ben liever lui dan moe  :lol: ) maar ik hoef tenminste de wondermold niet aan te schaffen! :)