1

Onderwerp: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Best wel beetje spoedje eigenlijk. Ik heb vandaag geprobeerd een taartje te maken voor iemand met een ei-allergie.

Met testen met een sateprikker was de taart netjes gaar na de in het recept aangegeven uur en een kwartier bakken op 170 graden.

Maar toen ik de "cake" opengesneden had was die van binnen nog helemaal klef.

Wat heb ik verkeerd gedaan?

Ik het dit recept gebruikt (van hier op het forum gehaald).

Cake zonder eieren

Ingredi

Mijn taartjes bekijken? Ga dan naar http://www.hookedtocreativity.nl - nu meer dan alleen taarten!

2

Re: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Niemand???

Mijn taartjes bekijken? Ga dan naar http://www.hookedtocreativity.nl - nu meer dan alleen taarten!

3

Re: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Ik heb geen zinnig antwoord voor je, alleen dat de cake zonder ei die ik ooit heb gemaakt ook geen succes was :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Hoort ie niet klef te zijn? Doordat je de ei verwijdert dat hij niet luchtig word??? Ik bak nog maar net, dus misschien slaat het nergens op...
Was het wel gaar?? (bijv. spekkoek is ook klef, maar wel gaar...)

5

Re: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Enige tip die ik heb dat je zou kunnen zoeken naar cakemeel waar je alleen water of melk aan toe hoeft te voegen.
Wat er niet goed is gegaan aan bovenstaande weet ik ook niet.

6

Re: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Een taart zonder ei wordt niet hetzelfde als een taart met ei. Dus je moet even proeven of het lekker is. Mijn taarten zonder ei zijn wel lekker maar worden niet zo luchtig als een taart met ei en hebben inderdaad een andere structuur. Je schijnt wel mixen te hebben.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

7

Re: Help!!! Taart zonder ei voor iemand met ei-allergie

Bedankt voor de reacties.

De taart smaakte opzich wel goed. En dat het niet zo luchtig wordt dat kan ik me ook goed voorstellen. Maar ik vond het zo raar dat het zo nat/klef bleef. De randen waren namelijk wel goed. Ik heb dit probeersel al mislukt bestempeld, maar de kids vonden het wel lekker om van te snoepen :P

Ik had helaas geen tijd om nog een keer te proberen. Heb dus uiteindelijk een gewoon kapsel gemaakt en mijn broer gezegd dat het niet ging lukken (hij had al gezegd dat hij voor zijn schoonzus wel wat anders zou halen als het niet lukte).

Maar het zou wel fijn zijn om een ei-vrij recept te hebben, want kan natuurlijk altijd nog van pas komen. Dus als iemand nog recepten heeft ze zijn HEEL ERG welkom!

Mijn taartjes bekijken? Ga dan naar http://www.hookedtocreativity.nl - nu meer dan alleen taarten!