1

Onderwerp: bekleden bolvorm

Hoi allemaal,

Ik heb vandaag mijn eerste bolvorm bewerkt en bekleed in de vorm van een pompoen. Alles ging prima, maar vond het jammer dat ik de overgang tussen de biscuitlagen zag na het bekleden. Het is niet zo dat je de vulling door de marsepein heen zag, maar je ziet dat de bekleding tussen de tweede en derde biscuitlaag (vanaf onderen geteld) door de tussenliggende vulling een overgang toont.

Na het afsmeren met mbc heb ik de taart even in de koelkast gehad, daarna nogmaals straks afgestreken en toen bekleed.

Hebben jullie een tip over hoe je een 'overgang' tussen biscuitlagen kunt voorkomen bij boltaarten? Bijvoorbeeld niet vullen tussen de lagen, maar een laag een klein beetje uithollen en daar de vulling indoen zodat het kapsel weer

Hoera! Het is vandaag!

2

Re: bekleden bolvorm

Wat ik doe, is een dunnere laag vulling ( en dan misschien 1 of twee meer dan nromaal) en ik koel 'm niet eventjes maar echt een flink aantal uren ( Liefst een hele nacht :Y ) Dan is je botercreme echt superstevig en kun je je taart , om met Tirza te spreken ;), echt r*testrak afsmeren! :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: bekleden bolvorm

Thanks Adrienne, ga ik een volgende keer proberen! Heb een theepot in de planning, en dan is r*testrak ;) afsmeren toch een must!

Hoera! Het is vandaag!