Hoi Inge,
De marsepein rol je eerst uit tot de juiste dikte/grootte. Hierna gebruik ik m'n smoother om de lap glad te maken, met je hand kan natuurlijk ook. Daarna til je de lap op en leg je hem over de taart. Dit gaat het handigst door de lap vanaf je werkvlak voorzichtig een stukje over je roller te klappen en de lap dan pas op te tillen en over de taart te leggen.
Daarna stukje voor stukje over de taart gladstrijken, vanuit het midden beginnen naar onderen. Als je denkt dat de marsepein gaat plooien, dan til je voorzichtig dat stukje op aan de onderzijde en legt dit opnieuw tegen de taart.
Moet zeggen dat een smoother toch wel erg handig is, want dan kun je na het bekleden de taart nasmootheren en krijg je hem extra strak.
Ik vind het bekleden het meest lastige van de taart, altijd bang dat het gaat plooien. Ook zijn m'n nagels niet heel kort en komen er wel eens krasjes in. Heel voorzichtig zijn dus en veel geduld hebben. Beter een kwartiertje langer gladstrijken dan vluchtig met bobbels en vouwen...
Hoera! Het is vandaag!