1

Onderwerp: witte suiker vervangen bij botercreme of baksels

Hi Meiden,

Heb net een gruwelijk dieet van 30 dagen achter de rug, mocht geen (geiten)melk, gist, suiker, tomaten, paddestoelen, peper, cacao, glucosetroop, kalf/rund/varkensvlees & koffie. Dit om mijn darmen en lever te ontdoen van dingen die er niet hoorden (laten we het daar maar op houden ;) )

Het zit erop maar het advies van de dokter was om zoveel mogelijk witte suiker te vermijden. Nu mag ik wel rietsuiker en bruine basterdsuiker en nu vraag ik me af of iemand ervaring heeft met witte suiker vervangen in de recepten van bijv. botercreme, cupcake toppings, vullingen of andere baksels ?

Ben benieuwd want nu ik zo goed als suikervrij eet wil ik het ook een beetje bij de baksels kunnen volhouden.

2

Re: witte suiker vervangen bij botercreme of baksels

Je kan ipv witte suiker ook fruitsuiker gebruiken (te koop bij de natuurwinkel). Waarschijnlijk mag je deze wel (ik wel in ieder geval).
Deze is wel veel zoeter dan gewone suiker dus je moet er wel minder van gebruiken. Fruitsuiker kan je alleen niet verhitten want dan wordt hij schijnbaar heel bitter. Ik heb dat zelf nog nooit geprobeert.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.