1 Laatst bewerkt door Miesje (25-10-2009 12:57)

Onderwerp: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Ik heb de zoekfunctie al gebruikt, maar tot nu toe kom ik alleen pepernotenvullingen tegen en iets met een TOPGEHEIM walnoten recept, maar verder niks.

DUS:
Wie weet er een recept voor een vulling, waarin ik walnoten/hazelnoten/amandelschijfjes kan verwerken???

Re: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Wat voor soort vulling denk je aan.????? :think:

Als je zondigt zondig dan lekker

3 Laatst bewerkt door Miesje (25-10-2009 13:15)

Re: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Ja weet ik niet...Bedoel je qua smaak??
Ik wil gewoon de restjes noten die ik nog heb gebruiken IN een vulling, maar ik zou niet weten hoe het recept dan zou worden.

edit:
iets met honing ofzo? Of wordt dat te nat als vulling??

4 Laatst bewerkt door Elja (25-10-2009 13:34)

Re: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Er staat ergens hier op de site een recept voor notenpuree (via de zoekfunctie te vinden volgens mij)...

Hier staat het tussen:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15064

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

5

Re: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Dankjewel, Elja!
Ik had m ondertussen gevonden:

Gewone notenpuree's maak ik door noten te pureren en daarna op te mengen met bvb een roomboter, cremig mixen, eventueel een zoettoon bijvoegen door wat honing erbij te geven of wat nootlikeur en daarna een dun laagje aanbrengen op de bodem van een taart etc.......

6 Laatst bewerkt door Miesje (25-10-2009 13:51)

Re: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Google is your friend:

2 dl slagroom
1 eetlepel oploskoffie
3 eetlepels koffielikeur
100 g grof gehakte hazelnoten
---------------------------
300 gram suiker,
1 eetlepel boter,
1 deciliter room,
250 gram noten,
1 theelepel zout.
Suiker en boter in een pannetje al roerend op het vuur langzaam laten kleuren. Van het vuur de room, noten (grof gehakt), en het snufje zout erdoor roeren. (Als extraatje kan er ook appel, banaan of krenten of iets dergelijks doorheen).
----------------------------
220gr. lichtbruine basterdsuiker, 3 dl. slagroom, 70gr. gehakte (pure) chocolade, 2 eierdooiers,

7

Re: Een vulling maken met walnoten/hazelnoten/amandel??

Uiteindelijk heb ik het onderste recept gebruikt en na bereiding nog 3 eetlepels honing en een flinke hand rozijnen erdoor gedaan.
Het smaakte erg lekker, nu nog kijken of het IN de taart ook geslaagd is ;)