1

Onderwerp: Bewaren

Ik zie hier allemaal van die prachtige taarten met marsepein.
Hoe lang van te voren maken jullie die klaar, als je bijvoorbeeld de taart op dinsdag wilt weggeven, hoelang van te voren kun je hem dan AF maken. Word de marsepein dan niet hard, en droogt het niet uit? En waar bewaar je hem tot die tijd.

2

Re: Bewaren

1 dag van te voren, of op de dag zelf als de taart voor 's avonds is. Kapsel 1 dag voor het decoreren bakken, dan heeft hij de tijd om te 'zetten'.
Bewaren kan je hem in de koelkast, of op een koele droge plek als er geen vulling in zit die perse in de koelkast moet.
Marsepein wordt wel wat harder, maar niet keihard, fondant droogt wel hard op, maar is na een dag nog niet keihard.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Bewaren

hoe bewaren jullie de taart?

stel ik bak zaterdag het biscuit, zondag maak ik de taart af.
Maandag moet de taart mee naar het werk.
Ik heb geen taartdozen in huis.

Kan de taart zo in de koelkast, of buiten de koelkast?
Of moet de taart wel in een plastic zak of in een afsluitbare plastic bak?

Pluk de dag !!!